Son sözü vatandaşın: Türkiye yeniden seçime gidiyor

Türkiye yeniden seçime gidiyor. TBMM'den tek başına iktidar çıkaramayan partiler yeni bir seçim programıyla halkın karşısına çıkacak.

25 Ağustos 2015 Salı 02:46
Son sözü vatandaşın: Türkiye yeniden seçime gidiyor






Son sözü vatandaşın: Türkiye yeniden seçime gidiyor

7 Haziran sonrası tek başına iktidar çoğunluğunu sağlayamayan AK Parti, yeni bir seçim hükümetiyle vatandaşın önüne sandık koymaya hazırlanıylor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'yi seçime götürecek hükümeti kurma görevini bugün vermesi bekleniyor.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Peki bu kararın ardından süreç nasıl ilerleyecek?

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz ile istişare ederek, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104. ve 116. maddelerinin kendisine verdiği yetkiye istinaden, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar verdiği bildirildi.

İlk olarak seçim kararı Resmi Gazetede yayımlandı.

Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümeti kurması için bir milletvekilini görevlendirecek. Bu kişi de kuvvetle muhtemel Ahmet Davutoğlu olacak.

Daha sonra oy oranlarına göre CHP, MHP ve HDP'den hükümete üye vermesi istenecek.

Üye verilmemesi durumunda Meclis dışından da bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve 5 gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.
Son Güncelleme: 25.08.2015 02:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.