Sonuçlar hem dünya hem Türkiye için olumlu

07 Kasım 2012 Çarşamba 12:00
Sonuçlar hem dünya hem Türkiye için olumlu






Güler Sabancı'nın açıklaması şöyle: 
"ABD'de yapılan Başkanlık seçimini ekonomik krizin etkileri devam ederken Barack Obama'nın kazanması büyük bir başarıdır.  Amerikan halkının "Obama'yla Devam" demesi, pek çok liderin bu dönemde girdikleri seçimleri kaybettikleri de düşünülürse, daha da etkileyici bir anlam kazanıyor.  ABD Başkanlık seçiminin ortaya çıkardığı sonucu hem dünya, hem Türkiye açısından önemli ve olumlu buluyorum. 
Bu seçimde Amerika, Obama'nın işsizlikle mücadele eden, büyümeye odaklı, sosyal devlet anlayışı daha kuvvetli ekonomik politikaları ve ilerici, birleştirici ve çeşitliliğin altını çizen anlayışını seçti.
Öncelikle, ekonomik kriz nedeniyle "istikrar" adına daha katı ekonomi politikaları benimseyen Avrupa'ya karşın, Obama yönetimi bugüne kadar daha ılımlı ve büyüme odaklı bir ekonomi politikası izledi. Bu politikanın yeni dönemde de devam etmesini bekliyoruz ve seçim sonucunun dünya ekonomisinin krizi atlatması için olumlu bir süreci başlatacağına inanıyoruz.
Diğer yandan, Washington yönetimi yaklaşık bir yıldır seçim kampanyasına odaklanmıştı. Seçim çalışmaları nedeniyle dünya sorunlarına beklenen yaklaşımları gösterememişti.  Ancak, bu sürecin geride kalması ve liderliğin devam etmesiyle, vakit kaybı olmadan ABD'nin dünya sorunlarına ve özellikle Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bu bölgenin sorunlarının çözümüne ilişkin yeni dış politika uygulamalarını en kısa zamanda hayata geçireceğini umuyorum". 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.