Sosyalist Enternasyonal, Filistin'i kutladı

30 Kasım 2012 Cuma 18:14
Sosyalist Enternasyonal, Filistin'i kutladı






İSTANBUL (CİHAN)- Sosyalist Enternasyonal (SI), BM'de dün Filistin'le ilgili alınan tarihi kararı büyük memnuniyetle karşıladı.

SI'dan yapılan açıklamada, 138'e karşı 9 oy gibi büyük bir farkla alınan karar dolayısıyla Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Filistin halkı kutlandı.

İsrail-Filistin sorununa müzakereler sonucunda iki devletli bir çözüme dünyanın ihtiyacı olduğunu vurgulayan SI, Filistin Devleti'nin tanınmasının barış sürecine taze bir ivme kazandıracağı ve taraflar arasındaki diyalogun erken zamanda devam etmesini sağlayacağı ümidini belirtti. SI, bu tarihi adımı fırsat bilerek tarafları ciddi ve ivedi şekilde temasa geçmeye ve bunu kendi halkaları, bölgede ve dünya menfaatine uygun olarak barış için katalizör olarak kullanmaya davet etti.

Sosyalist Enternasyonal, bağımsız Filistin Devleti'nin milletler topluluğu içinde hak ettiği yeri alacağı; İsrail'le barış içinde, yan yana, karşılıklı olarak tanıdıkları sınırlarda güvenlik içinde yaşadığı günü dört gözle beklediğini kaydetti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.