STK'lar: Askere yapılan saldırı bölge insanına yapılmıştır

15 Temmuz 2011 Cuma 12:04
STK'lar: Askere yapılan saldırı bölge insanına yapılmıştır






Türkiye'nin normalleşme süreci ve yeni anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir dönemde böyle hain bir saldırının düzenlenmesi ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmaya yönelik olduğuna dikkat çeken sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri, bu saldırının arkasındaki karanlık güçlerin hain planlarının milletin birlik ve beraberliği ile bozulacağını ifade etti.Türkiye'nin demokratikleşme ve normalleşme adına önemli adımların atıldığı bir dönemde böyle hain bir saldırının düzenlenmesi ve 13 askerin şehit edilmesine tepki gösteren Mardin'in kanaat önderlerinden Süleyman Çelik, Türkiye'nin istikrarını bozmaya yönelik her türlü kirli oyunların yine sahneye konulduğuna dikkat çekti. Son altı ayda ülkenin huzurunu ve istikrarını bozmak için karanlık güçlerin her türlü oyunu oynadığını belirten Çelik, "Yaşanan bu olayın son yaşadığımız acı olmasını diliyorum. Bu vesileyle terörü bir kez daha nefretle ve şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

Askere yapılan saldırının aslında bölge halkına yapıldığını belirten Mardin İş Adamları Derneği Başkanı M. Ali Babaoğlu ise "Türkiye'de her şey yoluna girdiği dediğimiz bir zamanda hain ellerin bir kez daha tetiğe basması ve 13 askeri şehit etmesi bizleri ve bölge halkını derinden üzmüştür. Bölge halkı olarak birlik ve beraberliğimizi gösterme zamanı geldi. Bu tür saldırıları kınıyorum. Şehitlere de Allah'tan rahmet diliyorum" görüşünü dile getirdi.

Bölgenin önemli aşireti olan Kikan aşireti liderlerinden ve Kanaat Önderi Mehmet Timurağaoğlu da kan dökmekle bir yere varılamayacağını ifade ederek şunları söyledi: Bu saldırı özgürlüklere, demokrasiye bölge halkına yapılan saldırıdır. Bunu tasvip etmiyoruz. Aksine karşısındayız. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Bu şekilde de hak aranmaz. Türkiye'nin demokratikleşme adına önemli adımların atıldığı süreci baltalamak kimsenin hakkı değildir. 30 yıldır hep aynı senaryo ülkede işler rayına oturduğu zaman birileri çıkıp ülkenin huzurunu bozmaya çalışıyor. Bu tür saldırıları kınıyorum. 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş ise her zaman olduğu gibi karanlık güçlerin bölge halkının huzur ve güvenini bozmak için yine şiddete başvurduğunu söyledi. Güneş, "Seçim sonrası herkesin girdiği sağduyu beklentisi sonrası bu olayın gerçekleşmesini son derece anlamlı buluyorum. Bu olayı yapanları kınıyorum. Herkesin sağduyulu olması gerekir. Vatandaşların da bu olaylara prim vermemesi gerekir" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.