Su deposu görünümlü baz istasyonuna tepki

16 Temmuz 2011 Cumartesi 14:46
Su deposu görünümlü baz istasyonuna tepki






Tepkiye neden olan baz istasyonunun su deposu şeklinde düzenlenerek kamufle edilmesi dikkat çekti. Vakfıkebir ilçesi Hacıköy Mahallesinde C.Y. ait 4 katlı evin çatısına yaklaşık 3 ay önce bir GSM şirketi tarafından kurulan baz istasyonu, insan sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle mahalle sakinlerini huzursuz etti. Baz istasyonunun kurulduğu evin önünde toplanan bir grup mahalle sakini, baz istasyonuna yetkililerin elektrik bağlamasına karşı çıktı. Vatandaşların tepkisi üzerine baz istasyonuna elektrik bağlayacak olan görevliler ise montajı yapamadı. Mahalle halkı, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle tartışma konusu olan baz istasyonunun kaldırılmasını isteyerek kaymakamlığa şikayette bulunacaklarını söyledi. Baz istasyonun kurulduğu evin yanındaki evde yaşayan Havva Sağlam, baz istasyonuna kendilerinin ve komşularının sağlığını tehdit edeceğini düşünerek karşı çıktıklarını söyledi. Baz istasyonundan kurulacağı zaman haberdar olduklarını kaydeden Sağlam, Sağlığa zararlı olduğu için karşı çıkıyoruz. Evim hemen yanında annemin beyinin de baloncuk olduğu için ameliyat ettiremiyoruz. Eğer takılırsa annem beyinin baltama riskinin olduğunu söyledi. 

AYNUR KILIÇ: KALDIRILMASI GEREK
Aynur Kılıç isimli vatandaş ise; baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Baz istasyonunun insan sağlığı için özellikle de gelişim cağındaki çocuklar için zararlı olduğunu söyledi. Mahalle halkının huzurunun bozulup, uykusunun kaçtığını belirten Kılıç, çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz ayrıca topraklarımızda bitki yetişmesini istiyoruz topraklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz mahalle sakinleri olarak baz istasyonunun derhal buradan sökülmesini istiyoruz. Sağlığımızdan endişe ediyoruz. Mahalle halkı olarak baz istasyonunun kaldırılması için İmza toplayıp kaymakamlığa teslim edeceğiz diye konuştu. Mahalle esnafı Orhan Bülbüloğlu ise, Yaklaşık 2-3 ay önce buraya gizli olarak su deposu yapıyoruz diye baz istasyonu kurdular. Bülbüloğlu binanın çatı katına yapılan su deposunun' dan şüphelendiğini ve yetkilerinde elektrik bağlamak istemesi üzerine baz istasyonuna mahalle halkı olarak tepki gösterdiklerini ve bağlatmadıklarını söyledi. 'Kanser olmak istemiyoruz. Çocuklarımızı tehlikeye atmak istemiyoruz' diyerek olaya tepki gösteren vatandaşlar, binanın baz istasyonun kaldırılması için mücadele edeceklerini söyledi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.