Suikast timi menfezde yakalandı: SAT komandoları için operasyon

Darbe girişimi sırasında Marmaris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran, FETÖ'nün suikast timindeki askerlerden 7'si elegeçirildi.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 18:37
Suikast timi menfezde yakalandı: SAT komandoları için operasyon






Suikast timi menfezde yakalandı: SAT komandoları için operasyon


Son Dakika Haberleri, Türkiye'yi sarsan 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı oteli basan SAT komandolarından bir bölümü daha yakalandı. Marmaris'te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran, FETÖ'nün suikast timindeki askerlerden 7'si elegeçirildi. Yakalanan isimler arasında Çiğli imamı Zekeriya Kuzu da bulunuyor..



Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri darbeci, suikastçi askerlerden Binbaşı Taner Berber ile astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü yol kontrolü sırasında Çetibeli mevkiinde yakalandı. Firari 4 darbeci, suikastçı asker de Habertürk'ün canlı yayındayken gizlendikleri menfezde yakalandı. Yakalananların menfezde alınan ifadesi ile birlikte firari 10 kişinin daha yerinin belirlendiği bildirildi.


YAKALANAN SON 4 ASKERIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, Çetibeli bölgesinde bugün yakalanan 7 askerden son 4'ünün İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görev yapan ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün buradaki 'imamı' olduğu öne sürülen Hava Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, Hava Astsubay Üstçavuş Ömer Faruk Göçmen, Hava Astsubay Kıdemli Çavuş Abdülhamit Gülerden, Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat olduğu belirtildi.
Darbeci askerlerden Binbaşı Taner Berber ile Astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü bugün daha önce yakalanmıştı.

EN TEHLİKELİ FİRARİ ZEKERİYA KUZU DA YAKALANDI

Marmaris' te yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssünün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu nunda olduğu bildirildi.

OTOSTOP YAPARKEN YAKALANDILAR!

Darbeci suikastçi timden 7 askerin otostop yaparken, devriye gezen jandarma ekipleri tarafından fark edildiği öğrenildi. Darbeci askerlerden 3'ü jandarma tarafından yakalanırken, 4 darbeci suikastçi askerin ormanlık alana doğru kaçtıkları bildirildi. Kaçan darbeci askerleri yakalamak için ormanlık alanda başlatılan operasyon havadan ve karadan yapıldı.

CANLI YAYIN SIRASINDA YAKALANDI

FETÖ/PDY terör örgütü üyesi bir darbeci, suikastçı asker de HABERTÜRK TV'nin canlı yayını sırasında yakalandı. Yakalanan asker resmi araçla güvenlik güçleri tarafından götürüldü. Diğer FETÖ/PDY üyesi 3 darbeci, suikastçı asker daha saklandıkları menfezden çıkarıldı.

Dün akşam saatlerinde bir ihbarın gelmesi üzerine Bodrum Göltürkbükü ve Cennet Koyu'nda operasyon düzenlenmiş ancak firari darbeci suikastçi askerlere yönelik bir ize rastlanmamıştı.

BODRUM YALIKAVAK'TA ASKERİ HELİKOPTERLER

Edinilen bilgiye göre, bu çerçevede Bodrum Yalıkavak'ta askeri helikopterler bugün havada dolaşmaya başladı. Marinadaki teknelere bugün yasak getirilirken, teknelerin marinadan ayrılmasına izin verilmiyor.

DARBECİ ASKERLER MUĞLA'YA GETİRİLDİ

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen ve bugün yakalanan 7 darbeci asker adliyeye sevk edilmek üzere Muğla'ya getirildi.

Marmaris İlçesi'nde bugün yapılan operasyonlarla toplam 7 firari asker gözaltına alındı. Yakalanan askerler arasında Çiğli Ana Jet Üssü'nün imamı Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu'nun da olduğu Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli Çavuş Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli Çavuş, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli Çavuş Abdulhamit Gül Erdem, adliyeye sevk edilmek üzere Muğla'ya getirildi.
Muğla İl Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Müdürlüğü'ne götürülen 7 darbeci askerin sağlık raporları için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden doktorlar getirildi. KOM Müdürlüğü'nün nezarethanesinde kalacağı öğrenilen askerlerin, buradaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 
Son Güncelleme: 25.07.2016 23:30
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.