Şükrü Gençe: Tapuları 1 Nisan'da değil, 29 Mart'ta verin

Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan adayı Şükrü Genç: "10 yıldır tapuları bana verdirmediniz, siz verin. 1 Nisan’da tapu vereceğiz diyenler gelsin 29 Mart’ta versin” dedi.

06 Mart 2019 Çarşamba 19:28
Şükrü Gençe: Tapuları 1 Nisan'da değil, 29 Mart'ta verin






Şükrü Gençe: Tapuları 1 Nisan'da değil, 29 Mart'ta verin


Esnaf ve vatandaşlarla olan buluşmalarını aralıksız sürdüren Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan adayı Şükrü Genç dün akşam PTT Evleri mahalle sakinleriyle buluştu. Davul zurna ve meşalelerle karşılanan Başkan Genç, mülkiyet konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mülkiyet meselesinin siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini bir kez daha vurgulayan Genç, “ 10 yıldır tapuları bana verdirmediniz, siz verin. 1 Nisan’da tapu vereceğiz diyenler gelsin 29 Mart’ta versin” dedi.

Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayarak gün boyunca 7’den 70’e her kesimden vatandaşla bir araya gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in dün akşamki son durağı PTT Evleri Mahallesi oldu. Mahalleliler tarafından davul zurna ve meşalelerle karşılanan Başkan Genç’e büyük ilgi gösterildi. 10 yıllık görev süresince yapılan projelerden bahseden Genç, mülkiyet hakkında önemli açıklamalar yaptı. “Önümüzü kim nasıl kesmeye kalkarsa kalksın hiçbir şekilde yolumuzdan dönmeyeceğiz” diyen Şükrü Genç, mülkiyet hakkı konusunda Sarıyer Belediyesi’nin üstü çizildi ve Büyükşehir’e ulaşması engellendi” dedi.

TAPULARI BANA VERDİRTMEDİNİZ

İnsanların yıllardır mülkiyet konusunda mağdur edildiğinin altını çizen Başkan Genç, şöyle konuştu; “Başkan tapu verecekti, 10 yıldır veremedi deniliyor. Neden engellediniz 10 yıl? Yasa varken yasa değiştirildi. Şunu ısrarla söylüyorum. Büyükşehir’in kazanılması halinde bu işin süresi çok değil. 1 yıl olmadan herkes tapularına kavuşacak. Her şey çok net hazırlandı. Hiç bir şekilde hata yapmadık. Mülkiyet konusu siyasetin malzemesi olamaz dedik. Yasalar halktan yana kullanılmadır. Devlet yasayı yapar. Haklıyı haksızdan korumak için yapar. Yasa 1984’de çıkmış ve vatandaşa hak vermiş. O zaman bu hakkı almış 13 mahalle insanı neredeyse 200 bin kişinin hakkını engellemeyin. Bana verdirmediniz siz verin. 1 Nisan’da tapu vereceğiz diyenler gelsin 29 Mart’ta versin. Hiçbir şekilde tapular bir yerde saklanmasın”

YASAYI DEĞİŞTİRDİLER

“10 yılda yapılan her şeyin altında çok büyük alın teri var. 2009 öncesinde bir yasa çıktı. Vakıf arazileri Milli Emlak’a devredilecekti. Mili Emlak’ta Sarıyer Belediyesi’ne verecek, Sarıyer Belediyesi de halka verecekti. Devletin yasasını okuduk, biz bu işi 3 ayda çözeceğiz dedik. Yasayı değiştirdiler. Sarıyer Belediyesi’nin üstünü çizip büyükşehir belediyesine yazdılar. Büyükşehir vermesi gereken tapuları 5 yıl içinde vermedi ve yasa geri döndü. Eğer büyükşehir bekletmeseydi şimdiye kadar tapular çoktan dağıtılmış olurdu.

SADECE KONUŞMAK YETMİYOR

“Yeni dönemde mahalleler birliği sizler adına taahhütname hazırladı ve adaylara imzalatıyor. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu imzaladı. Şimdi ben 1 Nisan’da tapulara vereceğim diyenler de bu taahhütnamenin altına imzasını atsın. Sadece konuşmak yetmiyor. İki mahalle riskli alan ilan edildi. Bir rant oluştu. Buralarda yaşayan insanların bu ranttan pay almaları gerekiyor. İnsanlar benim barınma hakkım var diyor yani yaşam hakkını istiyor. Vatandaşı muhatap almayan bir protokol olmaz”

SEFERBERLİK BAŞLATTIK

“Davamız bir, mücadelemiz bir ve sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugüne kadar nasıl olsa oralar yıkılacak bir şey yapmaya gerek yok düşüncesini tersine çevirdik. Aksine buralarda yaşam devam ediyor. Bu insanlar istediği kadar burada yaşayacak. Onlardan sonra da çoluğu çocuğu yaşayacak. Buraya yatırım yapmak lazım ve her yatırımda caydırıcı olması lazım. Her mahalleye yapım seferberliği başlattık. Hiç olmayan yolları yaptık. Su olmayan yerlere su getirdik. Elektrik olmayan yerlere elektrik..”

HİÇ BİR ALACAKLI YOK

Belediyenin borç batağında olduğuna dâhil asılsız haberlere de yanıt veren Şükrü Genç şöyle konuştu; Allah’a şükürler olsun kapımızda bekleyen hiçbir alacaklı yok. Çünkü her şeyi çok planlı yaptık. 60 milyon belediye bütçesi bugün 420 milyona çıktı. Eğer kriz ortamı olmasaydı çok daha fazla olacaktı”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.