Sur'da terüristlere teslim olmaları için koridor açıldı

Örgüt içinde çözülmelerin başgöstermesi üzerine 'Teslim olmak isteyen PKK'lılar için açılan' koridorda güvenlik güçleri yoğun önlem aldı. Diyarbakır Sur'da açılan 'güvenlik koridorundan' çıkan olmadı.

24 Şubat 2016 Çarşamba 20:18
Sur'da terüristlere teslim olmaları için koridor açıldı






Sur'da terüristlere teslim olmaları için koridor açıldı

Terör örgütü PKK'nın iç savaş çıkarmak için yuvalanan militanları Sur'da mahsur kalan vatandaşlar için açılan koridordan kimsenin gçemesine izin vermedi. Örgüt içinde çözülmelerin başgöstermesi üzerine 'Teslim olmak isteyen PKK'lılar için açılan' koridorda güvenlik güçleri yoğun önlem aldı. Diyarbakır Sur'da açılan 'güvenlik koridorundan' çıkan olmadı.

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde mahsur kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lıların çıkmaları için bugün 1,5 saat süreyle açılan koridordan çıkan olmadı.
Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için getirilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Diyarbakır Valiliği, ilçede mahsur kalan vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lıların çıkışını sağlamak için 1.5 saatlik bir koridor oluşturdu.

Saat 15.30'den, 17.00'ye kadar verilen süre içinde çıkmak isteyenleri güvenlik güçleri, Savaş Mahallesi Yenikapı Sokak üzerinde bekledi. Bu sürede olası hasta ve yaralıları tedavi edilmesini sağlam için doktor ve 112 Acil Servis ekipleri de ambulanslarla hazır bekletildi.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE UYARI ANONSLARI YAPILDI

Polis ekipleri süre içinde çıkmak isteyen sivil vatandaşlar ile teslim olmak isteyen PKK'lılara sık sık Türkçe ve Kürtçe, gerekli güvenlik önlemlerini alınarak, koridorun oluşturulduğu anonsları yaptı. Anonslarda şöyle denildi:

"Dikkat, dikkat, Sur İlçesi operasyon bölgesinde bulunan vatandaşlarımıza son çağrımız. Dört Ayaklı Minare tarafından güvenlik koridoru oluşturulmuştur. Bu koridoru kullanarak çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız, oralardan çıkış yapmak isteyen vatandaşlarımız için gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ayrıca bu koridorun sonunda 112 acil servis görevlileri de bulunmaktadır. Bu koridoru kullanarak çıkacak olan vatandaşlarımız güvenli bir şekilde hasta ya da yaralı olanlar hastanelere intikal ettirilecektir. Sizlere sunulan bu fırsatı değerlendirmenizi öneriyoruz."

SAAT 17.00'DEN SONRA KİMSE GELMEDİ

Açılan güvenlik koridorunun Saat 17.00'de sonlanması planlanırken, güvenlik kuvvetleri süreyi uzatarak anonsları tekrar etti. Ancak yapılan tüm anonslara rağmen koridordan çıkan olmadı. Saat 17.18'e kadar bekleyen güvenlik kuvvetleri ile sağlık ekipleri sokaktan çıkan olamayınca bölgeden ayrıldı.

24 SAAT ARA VERİLSİN ÇAĞRISI

Bu arada Diyarbakır'a gelen aydın, sanatçı ve sivil toplum örgütü temsicileri Sur İlçesi'nde sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, Tabip Odası, İnsan Hakları Vakfı, İHD, Mazlum-Der ve DİSİAD gibi sivil toplum kuruluşları ile Ferhat Tunç, Zeynep Tanbay, Lale Mansur gibi sanatçı ve aydınların bulunduğu grup Şeyh Sait Meydanı'nda Sur İlçesi'nde bulunan sivillerin tahliye edilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat ara verilmesini istedi. Ortak açıklama metnini okuyan Zeynep Tanbay, ülkeye ateş düştüğünü ve düştüğü her ocağı yaktığını, artık tek bir can bile kaybetmek istemediklerini belirterek, "Diyarbakır Sur'da 84 gündür sokağa çıkma yasağı sürüyor. Sur'un 3 ayrı mahallesinde 15'i, 10 yaşın altında bebek çocuk ve yaralılar da dahil olmak üzere 200'e yakın yurttaşımızın mahsur kaldığını biliyoruz. Bu mahallelerde, evlerde ve sokaklarda çok sayıda cenaze de bulunuyor. Yeni ölüler olmadan bu işin insani koşullar altında çözüme ulaştırılması ve mahsur kalanların güvenli bir şekilde tahliye olabilmesi için sokağa çıkma yasağına 24 saat süreyle ara verilmesini talep ediyoruz. Umudumuz odur ki bugün Sur'da ve Diyarbakır'da atılacak adım, yarın tüm ülkede kalıcı ve adil barışın sağlanmasına katkıda bulunacaktır" dedi.

Tanbay, çocukların ülkenin geleceği için bütün tarafları bu çözümü değerlendirmeye ve bu insani adım süresince ellerini silahtan çekmeye, sağduyuya, soğukkanlılığa davet ettiklerini de söyledi.
Son Güncelleme: 24.02.2016 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.