Suriye kampları için sahte para bastıran çetenin lideri 20 yıllık polis çıktı

07 Aralık 2012 Cuma 10:08
Suriye kampları için sahte para bastıran çetenin lideri 20 yıllık polis çıktı






GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep polisi, 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği 'Kokteyl Operasyonu' ile silah ve mühimmat kaçakçılığından sahte para basımına kadar birçok suça karışan organize suç örgütünü çökertti. Örgütün liderinin Gaziantep emniyetinde görevli başpolis olduğu ortaya çıkarken, zanlıların Suriyeli sığınmacıların kaldıkları kamplarda piyasaya sürülmek için Suriye poundu dahi bastırdıkları öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık teknik takip sonucunda, sila ve mühimmat kaçakçılığı ve sahte para basımı gibi çeşitli suçlara karışan bir örgütü tespit etti. Yapılan çalışmalar sonucunda, Gaziantep, İstanbul ve Kilis'te eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 9 kişi yakalanırken, örgüt liderinin Gaziantep emniyetinde görevli 20 yıllık polis memuru H.K. olduğu ortaya çıktı. İçlerinde bayan bir özel güvenlik görevlisi, Suriyeli bir vatandaş ve matbaacıların da yer aldığı şüphelilerin, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 8 ruhsatsız tabanca, 3 bin 340 tabanca mermisi, 5 bin 765 adet sahte her biri binlik Suriye poundu, 3 adet para basımında kullanılan beyaz kâğıt, 6 adet sahte 100 lira ve 205 kilogram kaçak çay ele geçirildi.

Operasyonda, Suriye paralarının, polis memuru H.K. tarafından İstanbul'daki bir matbaada Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda piyasaya sürülmek üzere bastırıldığı öğrenildi. Suriyeli zanlı sorgusunda parayı polisten aldığını söylerken, H.K.'nin de suçlamaları kabul etmediği, paraları hediye olarak verdiğini söylediği bildirildi. Şüpheliler, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.