Suriye muhalefetinden Moskova'da İkinci Cenevre çağrısı

29 Kasım 2012 Perşembe 17:43
Suriye muhalefetinden Moskova'da İkinci Cenevre çağrısı






MOSKOVA (CİHAN)- Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Suriye Milli Koordinasyon Kurulu üyeleri, ikinci Cenevre Mutabakatı'nın sağlanması için Rusya ve ABD'ye çağrıda bulundu.
Haziran'da Cenevre'de gerçekleşen konferansın ikincisinin yapılmasını talep eden Suriye heyetinden Haytham Manaa, Rusya ve ABD İkinci Cenevre konusunda anlaşmalı. Biz buna destek veriyoruz. dedi.
Suriye hükümeti ile muhalif grupların muhtemele müzakeresi konusunda konuşmak için henüz erken olduğuna değinen Suriyeli yetkili, Bizim pozisyonumuz özellikle Doha sonrası çok zayıfladı. Gün geçmiyor ki birileri kendilerini Suriye'nin tek muhalif gücü olarak tanımlamış olmasın. Bu yanlış... değerlendirmesinde bulundu.
Suriye'de diktatörlüğe de karşı olduklarına değinen Manaa, Biz yeni siyasi gelişim aşamasına geçilmesi için diyalog sürecini teşvik ediyoruz. Diktatörlük geride kaldı... ifadelerini kullandı.
Manaa, 17-18 Aralık günlerinde Roma'da 30 ayrı muhalif grup temsilcisinin katılacağı bir toplantı yapacaklarını da söyledi.
Suriye heyetinin başkanı Hasan Abdül Azim de yaptığı açıklamada, Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın davetlisi olarak Moskova'ya geldiklerini, Suriye'de son gelişmeleri ele alacaklarını vurguladı. Suriye'de durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğine değinen Azim, Biz Rusya hükümeti ile şiddetin sonlanması, siyasi mahkumların sona ermesi için çalışıyoruz. Suriye'de şiddeti sona erdirmek ve dış askeri müdahale seçeneğini önlemek zorundayız... şeklinde konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.