Suriye sınırında son durum; PYD'ye hava operasyonu

Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Azez'e yaklaşan PYD - YPG üyelerine karşı dün başlatılan topçu destekli operasyona sabaha karşı savaş uçakları da destek verdi.

14 Şubat 2016 Pazar 12:24
Suriye sınırında son durum; PYD'ye hava operasyonu






Suriye sınırında son durum; PYD'ye hava operasyonu

Suriye'ye hava operasyonu, Suriye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Azez'e yaklaşan PYD - YPG üyelerine karşı dün başlatılan topçu destekli operasyona sabaha karşı savaş uçakları da destek verdi.
Batılı haber ajansları TSK'nın bombardımanının bugün de devam ettiğini, havadan da Azez çevresindeki PKK mevzilerinin hedef alındığını duyurdu.

Reuters haber ajansı Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini bir kez daha vurduğunu son dakika bilgisi olarak paylaştı.
İKİNCİ KEZ OBÜSLERLE MEVZİLER BOMBALANDI
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı habere göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini ikinci kez vurduğu iddia edildi.  TSK'nın ateşinde iki YPG militanının öldüğü de ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Azez kasabasına ilerleyen YPG güçlerine dün topçu harekatı düzenlemişti. Azez yakınlarında kısa süre önce YPG'nin ele geçirdiği Minniğ hava üssü yakınlarındaki mevziler 40 kilometre menzilli obüs toplarıyla vurulmuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak" açıklamasını yapmıştı.
Son Güncelleme: 14.02.2016 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.