Suriye'de muhalifler Rus uçağı düşürdü, savaş büyüyor

Suriye'de iç savaş yeniden şiddetleniyor. Amerika, İngiltere, Fransa ve Türkiye'ye ait savaş uçaklarının ardından Rusya'nın da Suriye'deki çatışmalarda fiilen yer alması gerginliği artırdı. Suriye, Çeçenistan savaşı sonrası ilk kez savaş uçağı kaybetti...

06 Ekim 2015 Salı 01:29
Suriye'de muhalifler Rus uçağı düşürdü, savaş büyüyor






Suriye'de muhalifler Rus uçağı düşürdü, savaş büyüyor


Suriye'de iç savaş ülke geneline yeniden yayılma eğiliminde. Şam banliyölerinde yaklaşık bir yıl sonra yeniden silah sesleri duyulmaya başladı. Bölgeden gelen son haberler, muhalifler ile Rusya destekli Şam hükümeti arasında çatışmaların yeniden şiddetlendiği yönünde. Muhaliflerin Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmesinin ardından bölgede çok sayıda ülkenin de karışacağı yeni bir savaş riski belirdi. Çeçenistan savaşı sonrası Rusya ilk kez savaş uçağı kaybettiği bir savaşın ortasında kendisini bulurken muhalifler kendilerine bomba yağdıran rejime ait her türlü askeri aracı hedef alacağını duyurdu. Suriye'nin Başkenti Şam'ın Guta bölgesinde uçuş yapan Rusya'ya ait savaş uçağı, muhalifler tarafından düşürüldü.

Muhalifler, uçağın düşme anının görüntülerini paylaştı. Uçaksavarlar tarafından vurulan uçak bir süre süzüldükten sonra yere çakılıyor. Savaş uçağını kullanan pilotun kurtulup kurtulmadığı ise henüz bilinmiyor.


Suriye Haberleri , Suriye'de son durum
Son Güncelleme: 06.10.2015 01:36
Anahtar Kelimeler:
Suriye Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.