Suriye'de muhaliflerin Cerablus harekatına Türkiye desteği

Türkiye'nin ağır topçu desteği verdiği Suriye muhalefet güçleri Cerablus'a doğru ilerliyor. 4 köyü alan Suriye muhalefetinin asıl hedefi 24 yerleşim biriminde güvenli alan oluşturmak

11 Ocak 2016 Pazartesi 08:55
Suriye'de muhaliflerin Cerablus harekatına Türkiye desteği






Suriye'de muhaliflerin Cerablus harekatına Türkiye desteği


Türkiye, Suriye muhalefetinin Cerablus'u geri almak için başlattığı taarruza ağır topçu ateşiyle destek veriyor. Halep'in kuzeyinde 1200 kişilik kuvvetle DAEŞ'e karşı kapsamlı bir operasyon başlatan muhalifler 4 köyü aldı. Muhaliflerin hedefi, güvenli bölge olarak planlanan Cerablus'u DAEŞ'in elinden PYD'den önce almak. Harekata, Türkiye de fırtına obüsleri ve tanklarla katılıyor. Suriye Türkiye Sınır hattı boyunca TSK'nın obüslerle destek verdiği operasyonda çatışma sesleri sabaha kadar sürdü.


Suriye'de son durum; Halep'in kuzeyinde bulunan terör örgütü DAEŞ militanlarına yönelik operasyon kapsamlı şekilde devam ediyor. Dün devam eden operasyonda muhalif askerler DAEŞ militanlarından Karaköprü, Haraba, Kara Mezere ve Kuzul isimli 4 köyü geri aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin fırtına obüsleri ve tanklarla mevzileri ateş altına alarak destek verdiği operasyona bin 200 muhalif asker katıldı. Operasyon sırasında ise 60 DAEŞ militanı öldürüldü.

ÇOK SAYIDA IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgede sıcak temas devam ederken, Yeni Şafak'a bilgi veren muhalif kaynaklar, birçok köyün yakın dönemde özgürleşeceğini söyledi. Operasyona katılan gruplar arasında, Türkmen tümeni Liva Sultan Murat, Cephe Şamia ve Feylak eş-Şam bulunuyor. Çatışmalarda 60'tan fazla DAEŞ militanı öldürülürken, 100'den fazlası da yaralandı. Muhalif cephede ise 2 can kaybı, 8 de yaralı var. Operasyona koalisyon uçaklarının hava desteği de sürüyor.

MUHALİFLERİN İLK HEDEFİ 24 KÖY

PYD'nin Munbuç yönünden Afrin bölgesinde ilerlemesi ve muhaliflere uygulanan kıskaç taktiği Türkiye'yi harekete geçirdi. Güvenli bölge projesini tamamen bitirecek ve PYD'nin Afrin'den Irak sınırı Yağrubiye kapısına kadar olan koridor hattını tek parça kontrol altına alacak olması Türkiye'nin kırmızı çizgilerinin ihlali anlamına geliyor. Bu dönemde harekete geçen muhalifler ilk olarak DAEŞ'in elinde olan 24 köyü askeri alan ilan ettiler. Bu bölgede hiçbir sivilin kalmaması uyarısı, dün geceki harekatın ilk sinyali oldu. Akşam 19'da başlayan harekatda ilk hedef Cerablus yönünde bulunan 24 köy olarak açıklandı. Harekatın Suriye içlerine, Mera yönüne ve Cerablus kasabasına doğru genişleyerek devam etmesi bekleniyor.
Son Güncelleme: 11.01.2016 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.