Suriyeliler silahla kaçarken yakalandı

05 Aralık 2012 Çarşamba 13:33
Suriyeliler silahla kaçarken yakalandı






MARDİN (CİHAN)- Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda 'Dur' ihtarından kaçan bir otomobilde bir adet tabanca ve bir adet uzun namlulu silah ele geçirildi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Mardin´in Kızıltepe -Nusaybin karayolunda durumundan şüphelenilerek durdurulmak istenen bir araç `Dur´ ihtarına uymayarak kaçması üzerine yapılan takip neticesinde; Kızıltepe Nusaybin yolu Alakuş kavşağı üzerinde durdurulmuş, araçta yapılan aramada, 1 adet Glock marka 9 mm. tabanca ele geçirilmiş, araç içerisinde bulunan 1´i Suriye uyruklu 2 şahıs gözaltına alınmıştır. Söz konusu aracın takibi esnasında araçtan atlayarak mısır tarlasına kaçtığı tespit edilen Suriye uyruklu 1 şahıs mısır tarlasında yapılan aramada yakalanarak gözaltına alınmış, olay yerinde yapılan aramalarda parçalara ayrılmış halde; uzun namlulu silaha ait şarjör, gövde, dipçik ve alev gizleyen ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli makamlara sevk edilen Suriye uyruklu 2 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. denildi.

Bu arada, Nusaybin ilçesi ipek yolu üzeri oluşturulan uygulama noktasında durdurulan 1 araçta polis arama yaptı. Aramalar sonucunda aracın sağ ve sol tekerleklerinin üzerinde bulunan davlumbazın içerisine zulalanmış vaziyette muhtelif marka ve modellerde, 384 adet gümrük kaçağı cep telefonu ele geçirildi.

Araçta bulunan 3 şahıs ilgili tahkikatın sürdüğü belirtildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.