TAEK: Fabrika arazisindeki radyasyon değerleri normal

04 Aralık 2012 Salı 17:09
TAEK: Fabrika arazisindeki radyasyon değerleri normal






İZMİR (CİHAN)- İzmir'in Gaziemir ilçesinde, faaliyette bulunduğu sürede ürettiği kurşunun atıklarını toprağa gömdüğü iddia edilen fabrikada inceleme yapan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) ekibi, radyasyona bulaşmış malzeme bulunduğunu söyledi.

Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle yaklaşık 2 saat görüşen heyet, ardından basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Ölçüm aracıyla fabrika alanına giren heyet, özel kıyafetler giyerek ölçüm yaptı. TAEK Acil Durum Yönetim Merkezi Sorumlusu Halil Demirel, basında çıkan haberler üzerine harekete geçtiklerini belirterek, 2007 yılından beri geliyoruz, o zaman da aynı sonuç çıkmıştı. Burada eritilen kurşunlar, eski akülerin kurşunları. Bu görülen duman, akülerin separatörlerinden çıkan yangın. Radyasyonla ilgisi yok. Ortalık sakin. Yükselti yok. Normal değerler. Fiziki korumaları değişmiş, tel örgüler gitmiş. 2007'de ceza kesilmişti, o Çevre Bakanlığı ile ilgili, bizimle değil. dedi.

Heyet, fabrika arazisinde ölçümleri tamamladıktan sonra Gaziemir Kaymakamlığı'na geçti. Oradan çıkan üç kişilik heyet, gazetecilerin soruları üzerine gerekli açıklamayı TAEK Başkanlığı'nın yapacağını söyledi. 2007 yılında fabrikaya kesilen cezanın radyoaktif maddeden değil, çevre açısından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kestiğini belirten Halil Demirel, ''Burada radyasyona bulaşmış malzeme var. Kesin açıklamayı TAEK Başkanlığı yapacak.'' şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.