Tahıl üretimi azaldı, sebze ve meyve üretimi arttı

04 Aralık 2012 Salı 11:04
Tahıl üretimi azaldı, sebze ve meyve üretimi arttı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2012 yılına ait Bitkisel Üretim 2. Tahmini'ni yayınladı. Buna göre bir önceki yıla nazaran üretim miktarlarında tahıl ürünlerinde yüzde 5,2 oranında azalış, sebzelerde yüzde 0,5 ve meyvelerde yüzde 4,5 oranında artış tahmin edildi. Yıl sonu itibarıyla tahıl ürünlerinde 33,4 milyon ton, sebzelerde 27,7 milyon ton ve meyvelerde 17,9 milyon tonluk üretim bekleniyor.

Tahıl üretimi, geçen seneye göre azaldı. İstatistik Kurumu, bu yılın ikinci tahmininde, tahıl ürünlerinde üretim miktarlarının bir önceki yıla göre yüzde 5,2 azalarak yaklaşık 33,4 milyon tona gerileyeceğini tahmin etti. Kurum, ayrıca bir önceki yıla göre buğday üretiminin yüzde 7,8 azalarak 20,1 milyon tona, arpa üretiminin yüzde 6,6 azalarak 7,1 milyon tona, çeltik üretiminin yüzde 2,2 azalarak 880 bin tona gerilemesini bekliyor. Ancak kurum, dane mısır üretiminin yüzde 9,5 artarak 4,6 milyon tona çıkacağını öngörüyor.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.