Tarım Bakanlığı analizleri MAKÜ'de yapılacak

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:24
Tarım Bakanlığı analizleri MAKÜ'de yapılacak






BURDUR (CİHAN)- Gıda, Hayvancılık ve Tarım Bakanlığı'na ait laboratuvar çalışmaları sertifikası, Türkiye´de ilk defa Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Veterinerlik Fakültesi'ne verildi. 20 veteriner fakültesi arasından seçilen MAKÜ'de gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili analizler yapılacak. Teşhis edilen hastalıklara zamanında müdahale edilebilecek.

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Veterinerlik Fakültesi'nin, Türkiye´de bir ilki başardığını belirterek, Bakanlığın yapacak olduğu analizlerin Veteriner Fakültesi laboratuvarında yapılması ve yetkili olarak tayin edilmesi sertifikasını bugün aldık. Bundan mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar bu analizler zaten yapılıyordu. Bu belge, analizlerin doğru ve güzel yapıldığının bir göstergesi. Belgenin hak edilmesinde emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim. diye konuştu.

MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı da Burdur´un, hayvancılık denince ilk akla gelen iller arasında olduğunu anlattı. Prof. Nazlı, hem öğrencisine hem tarım ve hayvancılıkla uğraşan herkese farkındalık oluşturma yolunda hedefin ilerlediğini aktardı. Yapılan başvuru neticesinde MAKÜ´nün laboratuvar açma ve çalıştırma belgesini aldığını söyleyen Dekan Nazlı, Bu nedenle fakültemiz Mikro Biyoloji, Parazitoloji, Patoloji, Farmakoloji ve Toksikoloji Biyokimya Anabilim Dalı Laboratuvarı'nın kuruluş ve çalışma iznini aldı. Ülkemizde ilk kez bu izin üniversitemize verildi. Hem koruyucu hekimlik hem de klinik hizmetleri anlamındaki sertifikanın çiftlikten sofraya tüm aşamalarda Burdur´a çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı ise Burdur´un, hastalıklarla mücadele kapsamında laboratuvar metotlarının çok fazla kullandığını aktardı. Ahmet Dallı, yerinde laboratuvarın kurulmasının hastalıklarla mücadelede önemli bir avantaj olacağını iletti.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.