Tarım işçisi Şehit annesine acı haber verilemedi

15 Temmuz 2011 Cuma 12:43
Tarım işçisi Şehit annesine acı haber verilemedi







Diyarbakır Silvan ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Şanlıurfalı Er Ethem Okkay'ın evine ateş düştü. Tarım işçisi olan Şehit annesine acı haber verilemedi. İzmir'de çalışan anneye oğlunun yaralı olduğu söylendi.

20 yıl önce babasını kaybeden şehit Okkay'ın ailesinin tarım işçisi olduğu öğrenildi. Şuanda mevsimlik işçi olarak İzmir'de çalışan ağabeyi ve annesine de henüz şehit haberinin verilmediği belirtiliyor. Şehidin acı haberi, ablası İslim Kaya'ya verildi. Ambulans eşliğinde gidilen ailede abla İslim Kaya, sinir krizi geçirdi. Kürtçe ağıt yakan ablayı komşuları sakinleştirmeye çalıştı.

Şehit Oktay'ın amcası Mustafa Kaya, dün akşam bir binbaşının eve gelerek şehit haberini verdiğini dile getirerek şunları söyledi: "Adem ile dün telefonla konuştuk. Operasyonda bulunduğunu ve iyi olduğunu söyledi. Akşam şehit haberini aldık."

Ethem Okkay'ın yeğeni 16 yaşındaki Yakup Kaya ise "Biz de Kürtüz, artık dağdan insinler." şeklinde tepkisini dile getirdi. Şehidin annesi Halime Kaya'ya da şehadet haberinin verilmediği belirtiliyor. Acılı anneyi arayan ailesi oğlunun yaralandığını söyledikleri öğrenildi.

Öte yandan Şanlıurfalı şehitin resmi kayıtlardaki ismi Ethem Okkay şeklinde geçerken aile arasında Adem Kaya şeklinde olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.