Tarsus'ta genç memurlar yemin ederek göreve başladı

30 Kasım 2012 Cuma 18:16
Tarsus'ta genç memurlar yemin ederek göreve başladı






MERSİN (CİHAN)- Mersin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, devlet memurluğunda her zaman fedakârlık, güler yüz ve hoşgörünün esas olduğunu, genç memurların yeni enerjileriyle vatandaşa hizmet edeceğine inandığını söyledi.

Tarsus Belediyesi'nde görevli 27 aday memurun asaletlerinin onanması nedeniyle yemin töreni düzenlendi. Tarsus Belediyesi meclis salonunda düzenlenen törende konuşan Başkan Kocamaz, aday memurlara tavsiyelerde bulundu.

Türkiye´de iş bekleyen ve bir türlü düşündüğü işi bulamayan yüzbinlerce genç olduğunu belirten Kocamaz, konuşmasına şöyle devam etti: İstihdam imkanının çok kısıtlı olduğu bir yerde devlet memuru olmak hepiniz için bir şans. Dolayısıyla sizler o işsiz insanlar arasındaki en şanslı kişilersiniz. Bu şansı kazanırken bizimde yönetim ve belediye olarak elbette sizlerden beklentilerimiz var. Ben zamanımı doldurayım mesai bitince saat beşte gideyim, sabah sekiz olsun gelirim mantığıyla hareket ederseniz bir arpa boyu yol gidemezsiniz. Henüz gençsiniz çalışma gayretinizi, azminizi, birikim yönünde sarf edeceğiniz emeği çok iyi hesaplayıp bu ülkeye, bu belediyeye, bu kente ne verebilirim anlayışıyla hareket etmeniz gerekiyor. Sizler bunun içini dolduracaksınız.

Genç memurların önlerinde uzun bir yolculuk olduğunu kaydeden Kocamaz, Eskiden bayan memurlar 20 yıl erkek memurlar 25 yıl görev yapıp emekli oluyordu. Şimdi öyle değil, artık yaşa bağlı bir durum söz konusu. Çalışma süreniz yeni emeklilik yaşlarından dolayı eskilere göre daha fazla. Bu kadar uzun bir süre burada çalışacaksanız o zaman yapacağınız iş bu uzun süreyi mutlu bir şekilde geçirmek için her gün size verilen görevi en iyi şekilde yapmak, bunun da ötesinde vatandaşları yaptığınız işten dolayı da memnun etmek, edebilmek. Başta herkes verilen belli bir görevden başlıyor. Nasıl ki sizin üstünüzde şefleriniz, müdürleriniz, başkan yardımcılarınız varsa sizler de görevinizi en iyi şekilde yaparak onların geldiği konuma gelmek için şimdiden işe dört elle sarılmanız ve görevinizi en iyi şekilde yapmanız gerekiyor. Buradan aldığınız her kör kuruşun bu kentte yaşayan insanların hakkı olduğunu, onların mutlaka size bu görevler verilirken belli bir beklentileri olduğunu da hiçbir şekilde unutmamanız gerekiyor. Eş, çocuk sahibi olduğunuzda çocuğunuzun geleceği için eve helal rızık götürmeniz mutlaka gerekiyor. diye konuştu.

Başkan Kocamaz, törenin sonunda asaletleri onanan memurları tebrik edip, birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.