Tarsus'ta yapılan Aznakay Gecesi'nde kardeşlik rüzgarları esti

03 Aralık 2012 Pazartesi 15:22
Tarsus'ta yapılan Aznakay Gecesi'nde kardeşlik rüzgarları esti






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Tarsus ilçesi ve Tataristan´ın Aznakay kentinin kardeşliğinin 15. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kültür Merkezi´nde Aznakay Gecesi düzenlendi.

Programda konuşan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu kardeşliğin dünya durdukça devam etmesi temenninde bulundu. Kocamaz, 15 yıl, belki söylerken çok kolay gibi ama aslında uzun bir zaman. 1996 yılında o zamanki Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Teoman Sungur Bey ve Türk Tatar Dostluk Derneği Başkanı Firdevs Fathelislam ile İstanbul´da bir tesadüf eseri bir araya gelmişler. O görüşmede konuşulanı bana aktardığında hiç tereddütsüz böyle bir kardeşliği başlatmak için kendisiyle beraber hareket edeceğimizi ve en temel amaçlarımızdan bir tanesinin dünyaya açılmak olduğunu kendisine anlattım. Aznakay´ın Tarsuslunun gönlünde çok özel bir yeri var. Sevindirici olan belediye başkanları değişse de kardeşlik, ilgi ve alaka hiç değişmedi. Bu işi biz başlatalım bizden sonraki nesillerde devam ettirsin istiyoruz. Yaşasın Türk Tatar dostluğu yaşasın Aznakay Tarsus kardeşliği. dedi.

Tarsus´ta olmaktan son derece mutlu olduklarını söyleyen Aznakay Belediye Başkanı Marsel Seydullin, kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söyledi. Seydullin, Konukseverliğiniz için hepinize teşekkür etmek istiyorum. Tarsus´ta Aznakay Günleri ilan edilmiştir. Tarsus´ta sadece Aznakay parkı değil Tataristan´ı ve Tatar halkını hatırlatacak birçok şey var. Protokoller ve sözleşmeler imzaladık ve birbirimize söz verdik ki, bu kardeşliği yaşatacağız. Birlikte bu kardeşliği yaşayalım, yaşatalım. şeklinde konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ise Türk coğrafyasının çok büyük olduğunu belirterek şunları söyledi; Türk coğrafyası çok büyük bir coğrafya ama yıllar var ki bu coğrafyada yaşayan aynı duygu ve düşünceyi yaşayan insanlar maalesef ki birbirinden uzak kalmışlar. Ama bu mesafe ve zaman yerini bugün burada ki kardeşliğe bıraktı ve bu kardeşlik yeniden filizlendi yeniden büyük bir çınar olma yolunda hızlı adımlarla yürümektedir.

Konuşmaların ardından Kocamaz ile Seydullin arasında `kardeşlik sözleşmesi´ imzalandı.

Program Aznakay´dan gelen sanatçıların yörelerine ait oyunlar sergilemesiyle devam etti. Aznakaylı sanatçılar Tatar türkülerinin yanı sıra Türkçe parçalarla seslendirdi. Duygu yüklü program sonunda konuk sanatçılar ayakta alkışlandı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.