Taşköprü atık su tesisinde sona yaklaşılıyor

05 Aralık 2012 Çarşamba 16:09
Taşköprü atık su tesisinde sona yaklaşılıyor






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Taşköprü Belediyesi tarafından 8 ay önce yapımına başlanan ve yüzde 70´i tamamlanan ve bölgede öncü olan Atık Su Arıtma Tesisi´nde sona yaklaşıldı.

Tesisi gezen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan ve Belediye Meclisi üyeleri, yetkililerden bilgi aldı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, Kastamonu´da tek olan bu proje ile Gökırmak Vadisi kurtulmuş olacak. Biz bu bağlamda Kastamonu´da bir ilki başardık. Atık Su arıtma Tesisimizin inşaat seviyesi de şu anda yüzde 70 seviyelerinde. Yaklaşık 6 ay sonra da marşına basılacak. Müteahhit firma taahhüdünün önünde çalışıyor. 12 ay da işletme garantisi var. Bu arıtma tesisinde aynı zamanda gübre de üretilecek. Çiftçimiz olsun, park bahçelerde olsun bu gübre kullanılacak. dedi.

Şehir şebekesindeki kanalizasyon atıklarının, arıtma tesisinde belli fermantasyonlarda ayrıştırıldıktan sonra temiz su olarak Gökırmak´a akacağını anlatan Arslan, Projenin mantığı bu. Bu konu yasal sorumluluğu da gerektiren bir proje. Bu projenin keşif bedeli 8 milyon TL iken ihale bedeli 4 milyon 950 bin TL artı KDV. Bu paranın da yüzde 50´sini BELDES´ten hibe sağladık. Yüzde 50´sinde de İller Bankası'ndan kredi kullandık. Fakat bu yüzde 50´yi de Çevre Bakanlığı´ndan hibe almak yoluyla karşılamak için çalışıyoruz. Bu en son teknoloji ile yapılan proje Kastamonu´nun ilk ve önemli bir arıtma tesisi. 6 ay içerisinde inşaat süresi bitecek olan projenin müteahhit firma tarafından 12 ay işletilmesinin ardından 2014 yılının başında tesis aktif olarak hizmete geçecek. şeklinde konuştu.

Arslan, normal şartlarda Çevre Bakanlığı tarafından 2014 yılına kadar bütün belediyelerde atık su arıtma tesisi olma zorunluluğunun getirildiğini dile getirdi. Taşköprü'ye bağlı Aşağı Emerce köyü sınırları içinde yapılan atık su arıtma tesisinin müteahhitliğini Esen İnşaat firması yürütüyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.