Tayland Kralı, 6 yıl aradan sonra halkını selamladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 11:18
Tayland Kralı, 6 yıl aradan sonra halkını selamladı






BANGKOK (CİHAN)- Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, bugün 6 yıl aradan sonra halkını selamladı.

Tayland´ın başkenti Bangkok da bugün krallık rengi olan sarıya büründü. Taylandlılar krallarını görebilmek için, sarayın önündeki meydanda günler öncesinden çadır kurarak bugünü bekledi. 85 yaşındaki Tayland Kralı, 2009 yılından beri tedavi gördüğü hastaneden bugün sabah saatlerinde sarayına geldi. Yol boyunca kralı sevenler ellerindeki sarı bayrakları sallayarak saraya kadar krala eşlik etti.

Tayland Kralının saraya gelmesi ile önündeki meydanda toplanan 10 binlerce sarı gömlekli tarafından sevinç çığlıkları ile karşılandı. Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, halkı selamlamak için balkona çıktığında, protokolde Prens Maha Vajiralongkorn ve Başbakan Yingluck Shinawatra başta olmak üzere devlet yetkilileri hazır bulundu. Prens ve başbakan başta olmak üzere üst düzey devlet yetkilileri krala bağlılıklarını bir kez daha Tayland halkı önünde sesli bir şekilde dile getirdi.

Kraliçe Sirikit ise rahatsızlığından dolayı törene katılamadı. Halk ise tören sırasında Kralım sen çok yaşa sloganı attı.

Cihan mikrofonlarına konuşan Pita Konhran, kralı görmek için ailecek geldiklerini, tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini belirtti.

Hava sıcaklığının 40 derece olduğunu halde 10 binlerce sarı gömlekli sarayın önüne toplandı. Tören sırasında yaklaşık 3 bin 500 polisin görev yaptığı belirtildi.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej, tahtta 66 yılını doldurdu. Kendisinden önceki Kral Ananda Mahidol'un henüz 20 yaşında ölmesinden sonra 9 Haziran 1946'da Tayland Kralı olan Adulyadej, bugün 85 yaşında ve dünyanın en uzun süre tahtta kalan kralı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.