Tayland, Kral'ın 85. doğum gününü "ateş balonları" uçurarak Kutladı

05 Aralık 2012 Çarşamba 18:03
Tayland, Kral'ın 85. doğum gününü






BANGKOK (CİHAN)- Tayland halkı, Kral Bhumibol Adulyadej'in 85. doğum gününü ülke genelindeki çeşitli etkinliklerle kutladı. Gece geç saatlere kadar devem eden kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, Taylandlılar Kral'a saygı için mum yaktı ve ateş balonları uçurdu.

Tayland Kralı Bhumibol Adulyadej'in 85. doğum günü, Kraliyet saray balkonundan halka seslenişi ile başladı. Kutlamada üst düzey devlet erkanı hazır bulundu. Taht salonunun önündeki 400 kişilik Kraliyet Muhafızları da, Kralı selamlayarak saygılarını sundu.

Kral Bhumibol Adulyadej'in 85. doğum günü ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken, başkent Bangkok'taki kutlamalar gece geç saatlere kadar sürdü. Sokaklar dolup taşarken, birçok ana cadde trafiğe kapatıldı.

Halkın kutlamalar için en çok gittiği yer ise Bangkok'taki Büyük Saray oldu. Tayland Başbakanı Yingluck Shinawatra da burada hazır bulunurken, özel hazırlanmış sahnede Kral'a salgı duruşunda bulundu. Daha sonra ise ülkenin önde gelen sanatçıları şarkılarını seslendirdi.

Gece saatlere kadar devem eden kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, Taylandlılar Kral'a saygı için mum yaktı ve ateş balonları uçurdu. Kutlamalar, havai fişek gösterisi ile sona erdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.