TBMM, Mehmetçik için toplandı: HDP HAYIR dedi

TBMM'de yapılan sınır ötesi tezkere oylamasında AK Parti, MHP ve CHP, hükümete EVET oyu verdi. Başbakan Binali Yıldırım, oylama sonrası CHP ve MHP liderlerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

23 Eylül 2017 Cumartesi 21:47
TBMM, Mehmetçik için toplandı: HDP HAYIR dedi






TBMM, Mehmetçik için toplandı: HDP HAYIR dedi

TBMM Genel Kurulu, Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Bu arada TBMM'de sürpriz bir görüşme de gerçekleşti. Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yönettiği oturumda Hükümet adına Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MHP adına Erkan Akçay, HDP adına Osman Baydemir, CHP adına Öztürk Yılmaz, AK Parti adına Volkan Bozkır söz aldı. HDP'li Baydemir'in konuşmasının ardından Meclis'te tansiyon yükseldi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamanın sonunda tezkere kabul edildi.

MECLİS'TE SÜRPRİZ BULUŞMA

Başbakan Binali Yıldırım, partiler adına yapılan konuşmaların ardından verilen arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Meclis'teki bu sürpriz buluşmada Başbakan tezkereye 'Evet' diyeceklerini açıklayan iki partinin liderine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.