Tefecilik operasyonunda yakanan 35 kişiden 15'i adliyeye çıkarıldı

07 Aralık 2012 Cuma 14:23
Tefecilik operasyonunda yakanan 35 kişiden 15'i adliyeye çıkarıldı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'da örgütlü tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan 35 kişiden, aralarında işadamları, icra müdür ve yardımcısı ile bir de avukatın bulunduğu 15'i adliyeye sevk edildi. Halen gözaltında bulunan 20 kişinin ise emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, önceki gün 'örgütlü tefecilik' yaptığı iddiasıyla bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenlemiş, operasyonda toplam 35 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan 15'i bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Gözaltındaki 20 kişinin ise emniyetteki sorgularının devam ettiği bildirildi.

Zanlılar arasında, Antalyalı işadamları A.T., A.K. ile icra müdürü ve yardımcısı, 2 kamu görevlisi ve 1 avukat da bulunuyor. Yaklaşık 8 milyon liralık mal varlıklarına el konulan zanlıların, tefecilik için para verdikleri kişileri tehdit ettiği, zorla senet imzalattıkları iddia edildi. Çete hakkında 23 mağdurun şikâyette bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri, çete mağdurlarının sayısının artabileceğini belirtti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.