Tekirdağ'da tren kazası, vagonlar devrildi 10 ölü 80 yaralı var

Trakya'nın tek demiryolu hattında meydana gelen kazada 5 vagon raylardan çıkarak devrildi. İlk yardım ekiplerinden önce Sarılar köyü sakinleri yaralılara yardım etti, feci kazadı 10 vatandaş can verdi, 80 yaralı hastanelerde tedavi altına alındı.

08 Temmuz 2018 Pazar 19:15
Tekirdağ'da tren kazası, vagonlar devrildi 10 ölü 80 yaralı var






Tekirdağ'da tren kazası, vagonlar devrildi çok sayıda yaralı var



Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonunun devrildiği belirtildi. Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı. Tekirdağ Valisi, kaza sırasında yaralıların ve can kaybının olduğunu duyurdu. Kazanın yağmur sonrası tren raylarında oluşan hasarın neden olduğu bildiriliyor. Sağlık Bakanlığı ise yaptığı ilk açıklamada kazada 10 vatandaşın can verdiğini duyurdu. Kaza sırasında trende 360 yolcu bulunuyordu.


10 ÖLÜ, 80 YARALI VAR

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 80 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

ACİL KAN İHTİYACI

Çorlu Belediyesi yaptığı açıklamada acil kan ihityacı olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Sarılar Mahallemizde meydana gelen tren kazasında yaralanan vatandaşlarımız için her gruptan acil kana ihtiyaç vardır. Vatandaşlarımızın başta Çorlu Devlet Hastanesi olmak üzere Çorlu’daki tüm hastanelere kan vermek üzere başvurmaları önemle rica olunur." denildi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, "Çorlu ve Tekirdağ Devlet Hastaneleri, Namık Kemal Üniverisitesi ve Bölgedeki özel hastanelere 304 Ünite Kan Avrupa Bölge Kan Merkezimizden sevk edilmiştir. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yolcu treni, vagonlarından bir kısmı aşırı yağış nedeni ile raydan çıkması sonucu devrildi. Kızılay Trakya Bölge Afet Ekiplerimiz kazaya müdahale için sahadalar." ifadesini kullandı.

Yaralıların nakli için köylüler traktörleriyle birlikte seferber oldu. Yaralıların ambulansların bulunduğu bölgeye en az 2 KM uzakta olduğu bildiriliyor. Edirde - İstanbul seferini yapan trende meydana gelen kazada ölü yok ancak çok sayıda yaralı var.

ÖLENLER DE VAR

Kaza yerine ulaşan ekiplerden edinilen bilgeye göre, ölülerin de olduğu bildirildi. Ancak bu konuda resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

KAZANIN MEYDANA GELDİĞİ BÖLGE

Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Ediren'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi.

"KAZA RAY ALTINDAKİ TOPRAĞIN KAYMASIYLA MEYDANA GELDİ"

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 362 yolcu, 6 personel olduğu belirtildi.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Tekirdağ'daki tren kazasının aşırı yağış nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeniyle meydana geldiğinin belirlendiği bildirildi.

İçişleri, Sağlık ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının koordineli şekilde çalışmalara başladığının vurgulandığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının ambulans helikopterleri ile İçişleri Bakanlığının kurtarma helikopterlerinin de olay yerine vardığı bildirildi.Açıklamada, TCDD’ye ait vinçli kurtarma yardım ekibinin Halkalı'dan hareket ettiği, Alpullu'dan arama kurtarma araçlarının da olay yerine sevk edildiği belirtildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Ankara’dan hareket ederek kaza yerine gittiğinin aktarıldığı açıklamaya şöyle devam edildi:

"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Müsteşar Suat Hayri Aka başkanlığında kriz merkezi oluşturulmuştur. Çorlu’da ise Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan başkanlığında kriz merkezi kurulmuş olup bakanlığımız ile koordineli şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Kazayla ilgili gelişmeler yakıdan takip edilmekte olup konuyla ilgiyi yeni bilgiler edinildikçe gerekli açıklamalar kriz merkezimiz tarafından yapılacaktır."

Kaza, akşam saatlerinde Çorlu ile Muratlı arasındaki Sarılar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 5 vagonu, henüz belirlenemeyen nedenle raydan çıktı. 

İBB 7 TANE KURTARMA ARACI GÖNDERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

KÖY MUHTARI: TAHLİYE İÇİN HAVADAN MÜDAHALE GEREKİYOR

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumdu. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdaha gerekir" dedi.

ÖLENLER DE VAR

Kaza yerine ulaşan ekiplerden edinilen bilgeye göre, ölülerin de olduğu bildirildi. Ancak bu konuda resmi makamlardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Vagonları raylardan çıkan yolcu treninin Ediren'nin Uzunköprü ilçesi -İstanbul seferini yaptığı ifade edildi. 

Devrilen vagonda yaralanan yolcuların bulunduğunun belirtilmesi üzerine bölgeye çevre ilçelerden ambulanslar ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

5 VAGON DEVRİLDİ

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonunun devrildiği belirtildi. Karadan ulaşımın güçlükle yapıldığı bölgeye, ilk ulaşabilen sağlık ekipleri yaralıları müdahale etmeye başladı. 360 yolcunun bulunduğu trende, 200'den fazla yolcunun yaralı olduğunu belirten yolcular, 6 vagonlu trenin 5 vagonun tamamı devrildi. Vatandaşlar devrilen vagonların altında can veren yolcuların olduğunu söyledi.

ERDOĞAN KAZAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 360 yolcu olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın ise kaza bölgesine gideceği öğrenildi.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi. 

Son Güncelleme: 08.07.2018 19:07
Anahtar Kelimeler:
Tren Kazası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.