Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi

Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 32 ilin valisi yer değiştirdi. Buna göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı.

16 Eylül 2014 Salı 02:07
Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi






Tekmili birden değişiyor, 32 vali yer değiştirdi

Uzun süredir beklenen valiler kararnamesi yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 32 ilin valisi yer değiştirdi. Buna göre, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu merkeze alındı. İstanbul Valiliğine ise Malatya Valisi Vasip Şahin atandı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, emniyet genel müdürü oldu.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞTİ


Denizli Valisi Abdülkadir Demir’in merkeze alınmak için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vermesinin ardından Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de emekliliğini istedi. Yüksel’in bu kararında, yayınlanacak yeni valiler kararnamesi ile merkeze alınacak olmasının etkili olduğu ileri sürülüyor.

HANGİ VALİ NEREYE ATANDI

Yeni valiler kararnamesi ile 32 valinin görev yeri değişiyor. Kararnameyle İstanbul Valisi H. Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, yerine ise Vasip Şahin'in getirileceği öğrenildi
Hükümet, 17 Aralık darbe girişiminin ardından paralel yapıyla etkin mücadele çerçevesinde kapsamlı bir Valiler Kararnamesi hazırladı. Kararnameyle İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, Malatya Valisi Vasip Şahin'in ise İstanbul'a görevlendirileceği öğrenildi. 17-25 Aralık operasyonlarının ardından hükümet 16 Şubat ve 23 Mayıs tarihlerinde yayınladığı Valiler Kararnamesi'nin ardından 3. kez kararname hazırlıyor. 32 valinin değiştirileceğinin öğrenildiği kararnamede çarpıcı isimler yer alıyor.

ANKARA VALİSİ KILIÇLAR
Kararname ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun merkeze çekileceği, yerine Malatya Valisi Vasip Şahin görevlendirileceği ifade edildi. Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç'ın ismi de yine merkeze çekilecek isimler arasında geçiyor. Ondan boşalan koltuğa ise Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un getirilmesi bekleniyor. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in Samsun Valisi olacağı belirtiliyor. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın ise geçtiğimiz günlerde emekliliğini isteyen Ankara Valisi Alaaddin Yüksel'in yerine getirileceği, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in de Emniyet Genel Müdürü olacağı konuşuluyor.

MGK'DAN ANTALYA'YA
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olarak görevlendirilmesi, MGK Genel Sekreteri Muammer Türker'in de Öztürk'ten boşalan Antalya Valiliğine atanması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun ise MGK Genel Sekreteri olacağı belirtiliyor. Kararname kapsamındaki atama kararlarının, gazetemiz baskıya girdiği saatlerde Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyordu.
Son Güncelleme: 16.09.2014 02:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.