Tendürek'ten acı haber, Van Çaldıran'da çatışma, 4 şehit var

PKK'lı katillerin yuvalandığı Tendürek Dağı'nda devam eden operasyonlarda 4 güvenlik görevlisi şehit düştü. Van Valisi gece ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada şehit sayısının 8'e çıkabileceğini söyledi. Şehitlerin kimliği henüz açıklanmadı.

02 Eylül 2016 Cuma 21:49
Tendürek'ten acı haber, Van Çaldıran'da çatışma, 4 şehit var






Tendürek'ten acı haber, Van Çaldıran'da çatışma, 4 şehit var


PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların aralıksız sürdüğü Tendürek dağında 1 teğmen ile 3 uzman çavuş şehit düştü. Van Valisi gece yarısı yaptığı açıklamada çatışmaların devam ettiğini, 12 yaralının bulunduğunu belirterek 'Şehit sayımız 8'e yükselebilir' dedib

Çatışmaların yoğunlaştığı Van'a bağlı Çaldıran ilçesi Tendürek Dağı çevresinde 4 askerin şehit olduğu bildirildi

Van'ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Alınan bilgilere göre, ilçedeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

Dün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu.

ŞEHİT SAYISI ARTABİLİR

Çatışmaların yoğunlaştığı Tendürek Dağı’nda şehit sayısının artabileceği açıklandı. Van Valisi, operasyonda hayatını kaybeden askerlerin sayısının 8’e çıkmış olması ihtimali bulunduğunu söyledi.

Operasyonların 3 gündür sürdüğünü belirten Van Valisi İbrahim Taşyapan, hayatını kaybeden asker sayısının arttığı yönündeki iddialara dair bir soruya, “Dün 4 şehidimiz vardı, biliyorsunuz zaten. Bu akşam 8 şehidimiz olma ihtimali var. Ama rakamları henüz netleştiremediğimiz için onları yarın paylaşmayı uygun buluyoruz” cevabını verdi.

Tendürek Dağı’ndaki operasyonda 12 askerin de yaralandığını kaydeden Vali, “Durumları çok şükür iyi. Operasyon şu an devam ediyor, daha geniş bilgileri sizlerle yarın paylaşacağız. Terörle mücadelemiz sürüyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Şehit sayımız konusunda rakamlar değişebileceği için şimdiden telaffuz etmiyorum. Yarın tam olarak açıklayacağız" dedi. Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleri ile PKK üyeleri arasında perşembe günü çıkan çatışmalarda 1 asker ile 3 korucu şehit olmuştu.



ÇUKURCA'DA 33 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 33'ü ölü olmak üzere 63 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi

ÇUKURCA'DA 63 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK'nın bugün Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yürüttüğü operasyonda 33'ü ölü olmak üzere 63 terörist etkisiz hale getirildi.

"Şehit Sağlıkçı Astsubay Üstçavuş Mekan Şahin Operasyonu" adı verilen operasyonda 5 doçka mevzisi imha edilirken, çok sayıda mühimmat da ele geçirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hakkari'nin Çukurca ve Dağlıca bölgelerinde yuvalanan ve yurt içindeki diğer alanlara girmek için hazırlık içerisinde olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yürüttüğü başarılı operasyon, örgüte büyük darbe vurdu.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyi ve diğer bölgelerdeki terörist kamplarıyla askeri bağlantısını sağlayan Çukurca ve Dağlıca arasında yuvalanan çok sayıda terörist, yurt içindeki diğer alanlara girmek için hazırlık içerisindeydi.

TSK'nın aldığı istihbaratlar sonucunda hudut ve komando birlikleri ile hava kuvvetleri destekli başlattığı "baskın" tarzındaki operasyonlar, örgütün en stratejik noktalarından biri olan bu bölgede hezimete uğramasını sağladı.

 
Son Güncelleme: 02.09.2016 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.