Terör Fransa'yı vurdu: Nice'te 73 ölü 100 yaralı var

Fransa'da son durum: 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamaları sırasında Fransa Nice şehrinde düzenlenen terörist saldırı ile sarsıldı. Kamyonla gelen teröristlerin saldırısı sırasında en az 73 kişinin öldüğü bildiriliyor

15 Temmuz 2016 Cuma 01:39
Terör Fransa'yı vurdu: Nice'te 73 ölü 100 yaralı var






Terör Fransa'yı vurdu: Nice'te 73  ölü 100 yaralı var


Dünya Fransa'da terör saldırısı ile sarsıldı., Fransa'da 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması sırasında kamyonlu terör saldırısı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre en az 73 ölü var. Fransız polisi, kutlamalar öncesi ülke genelinde ve tüm konsolosluklarda en üst düzeyde alarma geçmesine rağmen Nice kentinde gerçekleştirilen saldırının türü, dünyayı dehşete düşürdü. Nice'de canlı yayın yapan haber kanalları en az 100 yaralının kaldırımlarda hastaneye kaldırıldığını haber veriyor. Canlı yayına katılan CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Şule Bacak, halen bulunduğu evin balkonundan karşı caddede yol ortasında yatan cesetleri gördüğünü söyledi.  Sağlık Bakanlığı tüm doktor ve sağlık görevlilerini hastanelere çağırdı. Yaralı sayısının 100'ın çok üstünde olduğu bildiriliyor. Nice kentinden CNNTürk canlı yayınına katılan Arzu Çakır Morin ölü sayısının daha fazla olabileceğini söyledi.
 




Terör saldırısının hemen ardından Nice'de büyük panik yaşandı. Polis sokakların caddelerin boşaltılması çağrısında bulundu. Evlerine ulaşamayan binlerce Fransız, oteller, cafeteryalar ve polis merkezlerinin önüne sığındı. Polis kamyondan inen silahlı en az 1 teröristin arandığını duyurdu.


KAMYONDAN AĞIR SİLAHLARLA ATEŞ AÇILDI

Ulusal gün kutlaması için yolları dolduran Fransızların üzerine sürülen kamyondan ateş açıldı. Kalabalığın çok yoğun olduğu caddede yapılan saldırı sırasında yolda gidenlerin üzerine sürülen ağır aracın içinden makinalı silahlarla ateş açıldığı bildiriliyor. Bu arada kamyon sürücüsünün polis tarafından vurulduğu, kamyon içerisinde bulunan diğer teröristlerin akibeti ise henüz bilinmiyor..



30 ÖLÜ İLE BAŞLADI., 60 ÖLÜ 100 YARALIYA ÇIKTI

Nice kentinde bir kamyon, 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Valilik kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını açıkladı

Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde  bir  kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Valilik, kamyonun içindekilerin halkın üzerine ateş açtığını bildirdi.
 
Fransız medyasının geçtiği bilgiye göre, en az 60 kişi öldü ve çok sayıda yaralı var. Fransız polisi olayın meydana geldiği bölgeyi tamamen kapattı. Fransa'da sosyal medyaya girişler de engelleniyor.

EVİNİZDEN DIŞARI ÇIKMAYIN UYARISI

Nice polise şehir içinde tüm vatandaşlardan, evlerinden dışarı çıkmamasını istedi. Kutlama törenleri sırasında patlayan dünyanın en büyük hava fişek gösterileri sonrası düzenlenen kanlı saldırı sonrası Nice hayalet kente döndü. Saldırı sonrası çok sayıda evin önünde cesetlerin beklediği bildiriliyor.
 
KAMYONUN İLK GÖRÜNTÜLERİ
 
Kalabalığa dalan kamyonun ilk görüntüleri Twitter'da yayınlandı. Kamyonun polis ateşiyle delik deşik olduğu belirtildi.

NİCE'TEN GELEN İLK BİLGİLER


Nice kentinde bu aksam düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarında, bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını belirten Nice Valisi Adolphe Colrat, olayın terör saldırısı olduğunu ve vatandaşların  evden çıkmamalarını söyledi.



Nice kentinde düzenlenen 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamalarına terör saldırısı damga vurdu. Promenade Des Anglais Caddesi'nde kutlamalar sürerken saat 22.30 sıralarında bir kamyon kalabalığın arasına daldı. Can pazarının yaşandığı olayda, Fransızlar panik içinde kaçışarak canlarını kurtarmaya çalıştı. Bir görgü tanığının ifadesine göre kamyonla kalabalığa daldıktan sonra aracından inen şoförün elinde silahla rastgele ateş açtığı iddia edildi.



VALİ: TERÖR SALDIRISI
Olayla ilgili bir televizyon kanalında açıklama yapan Nice Valisi Adolphe Colrat, 30 kişinin öldüğünü 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Olayın bir terör süaldırısı olduğunu belirten Vali  Colrat, Nice kenti sakinlerinin evden çıkmamalarını istedi.

Le Progres Gazetesi'nin duyurduğu ilk habere göre 14 Temmuz Fransa Ulusal Günü kutlamaları için Nice'in ünlü caddesi "Promenade Des Anglais" de toplanan kalabalığa bir kamyonun daldığını ve yaralıların olabileceğini duyurdu. Haberde ayrıca silah seslerinin duyulduğunu, ancak bu silah seslerinin kamyonu durdurmak için mi yoksa bir terör saldırısı için mi olduğunun anlaşılamadığını belirtti.



 
Son Güncelleme: 15.07.2016 01:55
Anahtar Kelimeler:
Fransada Terör
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.