Terör örgütlerinin güvendiği savunma hattı çökertildi

Afrin harekatı 23. gününe girerken, örgütün son 5 yıldır yoğun olarak inşaa ettiği tüneller tamamen çökertildi.. Ağır kayıplar veren örgüt üyelerinin kaçış yolları havadan ve karadan vuruluyor.

12 Şubat 2018 Pazartesi 09:45
Terör örgütlerinin güvendiği savunma hattı çökertildi






Terör örgütlerinin güvendiği savunma hattı çökertildi

Son Dakika Afrin; Terör örgütlerine yönelik operasyonun 23. gününde harekat PKK'nın yıllardır inşa ettiği kuzey hattının tamamen çökertilmesi aşamasına geldi. Bir metreye yakın kalınlıkta beton bloklar ve dayanıklı çelik demirlerle güçlendirilen onlarca kilometrelik uzunluğu bulan tünelleri terk ederek kaçan teröristler köylüleri kalkan olarak kullanmaya başladı. Dağlık alanlardaki savunma hatları başlarına yıkılan teröristlerin verdiği ağır kayıpları gizlemesi dikkat çekiyor. Terör örgütlerinin Afrin'in batı kesiminde kurduğu savunma hattının da çökmek üzere olduğu haberleri geliyor. Bu arada örgüte ait silah ve mühimmat depoları bugün sabah havadan vurulurken, teröristlerin kaçış yolları topçu birlikleri ile yoğun ateş altına alındı.


Zeytin Dalı Harekâtı’nın 22’nci günü geride kalırken TSK ve ÖSO askerlerinin Afrin’in güney ve batısından ilerleyişi sürüyor. Mehmetçik ve ÖSO askerleri adım adım Cinderesi ve Raco’ya yaklaşıyor. Afrin’in kuzeyindeki savunma hattı çöken PKK/ PYD terör örgütünün batıdaki savunma hattının da çökmek üzere olduğu öğrenildi...

RACO ÇEVRESİNDE SIZMALARA ÖNLEM

Harekât kapsamında TSK ve ÖSO askerlerinin Afrin’in güney ve batısından ilerleyişi sürüyor. Mehmetçik ve ÖSO askerleri adım adım Cinderesi ve Raco’ya yaklaşıyor. Cinderesi ve Raco bölgelerindeki PYD noktalarını ele geçiren Mehmetçik ve ÖSO, sızmalara karşı önlem alıyor. Ele geçirilen köylere yerleştirilen nöbetçi 100’er ÖSO askeriyle güvenliğin sağlamlaştırıldığı öğrenildi.

PATLAYICILARDAN TEMİZLENİYOR

Komando ve ÖSO birlikleri Şeyh Hadid hattından Afrin merkezine uzanan yolda stratejik öneme sahip Cinderesi Beldesi’ne ilerlerken, teröristlerin de Cinderesi'nin dış kesimlerden kaçarak beldenin içlerine çekildiği bildirildi.

Terörden arındırılan köylerde PYD’li teröristlerin yıllardır kazarak tuzakladığı hendeklerde ÖSO birlikleri aramatarama çalışmalarında bulundu. PYD tarafından yerleştirilen bomba ve patlayıcılar, ÖSO’ya bağlı Kuzey Kartalları Tugayı tarafından etkisiz hale getirilerek imha edildi.

Raco yakınlarında ÖSO’nun konuşlandığı noktaya PYD militanları tarafından tanksavarlarla ateş açılması sonucu 1 arazi aracı zarar gördü. Kilis’e roket atılan Şeyh Horaz Köyü’ne sızmaya çalışan 7 PYD’li de ÖSO tarafından öldürüldü.

İÇ BÖLGELERE KAÇIYORLAR

Afrin’in kuzeyindeki savunma hattı çöken PKK/ PYD terör örgütünün batıdaki savunma hattının da çökmek üzere olduğu öğrenildi. Cephelerin birleşmesiyle Afrin merkezine ilerlemenin daha kolay olacağı kaydedildi. Cinderes ve kırsalı terör unsurlarından temizlenince örgütün Reyhanlı karakollarına ve kent merkezine düzenlediği roket ve havan saldırıları da önlenmiş olacak. Cinderesi’ne bağlı köylerde ÖSO ve PYD arasında çatışmalar sürerken, savaş uçakları da havadan desek sağlıyor. ÖSO askerlerine takviye amaçlı askeri konvoy ve savaşçılar Hamam Köyü’ne ulaştı.


Afrin’in güneybatısında bulunan Cinderesi çevresindeki PYD noktaları da top ve savaş uçakları, Bülbül Beldesi’ne bağlı Berkaş Köyü’ndeki PYD mevzileri ise savaş uçakları tarafından vuruldu. Afrin kent merkezindeki PYD mevzilerine yönelik de hava harekâtı düzenlendi. Terör örgütünün Afrin merkezde bulunan silah depolarının yerini değiştirdiği belirtildi. Tespit edilen depoların savaş uçakları tarafından vurulduğu, örgütün ağır kayıp verdiği öğrenildi.

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Afrin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.