Terör örgütü, vatandaşlardan zorla para topluyor

07 Aralık 2012 Cuma 14:48
Terör örgütü, vatandaşlardan zorla para topluyor






MÜNİH (CİHAN)- Alman Süddeutsche Zeitung (SZ) gazetesi, terör örgütü PKK taraftarlarının kapı kapı dolaşıp Kürt kökenli vatandaşlardan 'bağış' topladığını yazdı. Gazete, bu bağışın bazen zorla alındığını belirtti.

Almanya'da yasak olmasına rağmen, terör örgütünün binlerce taraftar bulmayı başardığını öne süren gazetenin internet sitesi, İç istihbarat dairelerine göre PKK yandaşları yılda birkaç milyon euro bağış topluyor. ifadelerine yer verdi.

SZ, Almanya´nın PKK için ideal bir geri çekilme ve hazırlanma bölgesi olduğunu ve Türkiye´deki durumun daha kötü olmasının Almanya için sonuçlar doğuracağını kaydetti. Şu sıralar bir otobüs turu düzenleyen PKK yandaşlarının `Öcalan´a özgürlük´ sloganlarıyla yollarda dolaştıklarına dikkat çeken gazete, bu yandaşların kısa süre önce Federal Meclis'e dilekçe verip, 1993 yılından beri terör örgütü olarak kayıtlara geçen PKK´nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını istediklerini bildirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.