Teröriste 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis

29 Kasım 2012 Perşembe 17:33
Teröriste 12 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis






Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye giriş yapmak istediği sırada çıkan çatışmada yakalanan ve 12 askerin şehit olduğu, 17 askerin de yaralandığı Dağlıca saldırısına katıldığı belirlenen PKK'lı Cahit Sevim hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. Soruşturmanın ardından Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından hazırlanan 5 sayfalık iddianamede, PKK'lı Sevim hakkında ölen her asker için 1 kez ağırlaştırılmış müebbet olmak üzere 12 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 384 yıl hapis cezası istendi. İddianame 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde bulunan askeri birliğe 2007 yılında düzenlenen ve 12 askerin şehit olduğu saldırıya katılan ve geçtiğimiz yıl yakalanan PKK'lı Cahit Sevim hakkında 12 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 384 yıl hapis cezası istendi.

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, terör örgütü PKK üyelerince 21 Ekim 2007'de Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde bulunan 3. Motorize Piyade Tabur Komutanlığı'na düzenlenen ve 12 askerin şehit olduğu, 17 askerin yaralandığı, 8 askerin de kaçırıldığı Dağlıca saldırısına katılan ve geçtiğimiz yıl yakalanan teröristlerden Cahit Sevim ile ilgili iddianameyi tamamladı.

Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, terör örgütü üyesi Sevim'in, 8 Nisan 2011 tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalından Türkiye'ye girmek istediği sırada çıkan çatışmada yakalandığı ve Dağlıca saldırısını gerçekleştiren grup içerisinde yer aldığının belirlendiği kaydedildi.

Elde edilen bilgi ve belgelerin yanı sıra ifadelerden de yola çıkılarak hazırlanan iddianamede, Sevim'in, "Terör örgütü faaliyeti çerçevesinde askeri tesisleri tahrip etmek", "kasten adam öldürmek", "kasten adam öldürmeye teşebbüs etmek" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği ifade edildi.

İddianamede, Sevim'in, Dağlıca saldırısında şehit olan 12 asker için 12 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 384 yıl hapis cezasıyla yargılanması istendi.
CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.