Teröristi ihbar edene para ödülü geliyor

Terör örgütlerinin kanlı saldırılarını önlemek için ilk kez farklı bir yöntem geliştirildi. Artık kanlı saldırıları haber veren vatandaşlara para ödülü verilicek.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 05:20
Teröristi ihbar edene para ödülü geliyor






Teröristi ihbar edene para ödülü geliyor

Kanlı terör saldırılarının önüne geçmek için yıllardır tartışılan 'İhbara ödül' uygulaması başlıyor. Teröristlerin yakalanmasına yardımcı olan vatandaşlara para ödülü verilmesine ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığı öğrenildi.

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

200 BİN LİRAYA KADAR ÖDÜL VAR

İçişleri Bakanlığına ait "Terörle Mücadele Kanunu Kapsamına Giren Suçların Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik"e, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer verildi.

Yönetmeliğe göre, ödül miktarı sağlanacak bilgi, aydınlatılacak suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak Ödül Komisyonu tarafından belirlenip ilan edilecek. Acak bu miktar 200 bin lirayı geçemeyecek.

Suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya aydınlatılacak suçun toplumda oluşturduğu infial ve etki de dikkate alınarak, ödülün miktarı, Ödül Komisyonu'nun önerisi ve İçişleri Bakanının onayı ile 20 katına kadar artırılabilecek.

Bir kişi, bu yönetmelik kapsamında birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olursa, ödül miktarı, aydınlatılmasına yardımcı olduğu her suç ve fail için ayrı ayrı belirlenebilecek.
Son Güncelleme: 31.08.2015 05:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.