Teröristle birlikte yarım kilo C4 patlayıcı ele geçirildi

12 Temmuz 2011 Salı 16:14
Teröristle birlikte yarım kilo C4 patlayıcı ele geçirildi






 Samsun'un Ayvacık ilçesine bağlı Çamalan Köyü kırsalında, terör örgütü PKK üyesi 4 kişilik grupla çıkan çatışma sonucu yaralı ele geçirilen 1 teröristin sırt çantasında 500 gram C4 patlayıcı silah ve mermiler ele geçirildi. Güvenlik güçleri sıcak çatışmanın ardından ormanlık alanda kaçan teröristlerin yakalanılması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarına ait bazı istihbaratların alınması üzerine arama tarama faaliyetleri yerine getirildi. Özellikle dün gece Ayvacık ilçesinde sıcak temas kuruldu. Şüpheli 4 şahsa dur ihtarı yapıldı.

Çıkan çatışmada bir terörist yaralı olarak ele geçirildi. dedi. Diğer 3 teröristin yakalanması için çalışma başlatıldığını belirten Vali Aksoy, yaralı yakalanan teröristin Diyatbakır-Silvan nüfusuna kayıtlı Hecer kod adlı Mehmetcan Oğuzsoy olduğunu ve tedavisi yapılan teröristin sorgulanmasının da yapıldığını söyledi.

Vali Aksoy, Yaralı ele geçirilen teröristle birlikte kaleşnikof, tabanca, 500 gram C4 patlayıcı, telsiz ve örgüte ait bazı dökümanlar ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne 2003 yılında katılan Oğuzsoy'un ilk ifadesinde Tokat, Ordu ve Samsun üzerinden Kastamonu'daki grupla buluşmak üzere bölgede hazırlık yapıyorlardı. açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.