Teröristler saldırınca böyle oldu, Dünyanın ilk zırhlı ambulansı

HDP, İHD, Türk Tabipler Birliği için utanç verici yenilik. Sağlık kurumlarına, doktorlara ve ambulaslara yönelik saldırıları bir türlü kınamaya cesaret edemeyenlere bu haber kapak olsun..

25 Şubat 2016 Perşembe 18:53
Teröristler saldırınca böyle oldu, Dünyanın ilk zırhlı ambulansı






Teröristler saldırınca böyle oldu, Dünyanın ilk zırhlı ambulansı


Teröristlerin ağır silahlı saldırılarına maruz kalan ambulanslar, dünyada bir ilk uygulamayla tepeden tırnağa yenilendi. PKK'lı katiller ve HDP'li politikacılar için utanç verici saldırıların ardından Diyarbakır'da görev yapan ambulanslar zırlandırılıyor. Savaşlarda bile ateş açılması insanlık suçu olarak kabul edilen ambulanslara yönelik saldırılar ne İHD, ne de HDP tarafından asla kınanmadı. Türk Tabipler Birliği adlı doktorların çatı örgütü de ambulans ve hastanelere yönelik saldırıları hiç bir zaman kınamaya cesaret edememişti. İşte o haberin detayları..

ZIRHLI AMBULANS HİZMETE GİRDİ

Diyarbakır'da özellikle çatışmaların yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 1'i zırhlı 11 ambulans hizmete sokuldu.
Diyarbakır'ın 2 Aralık'tan bu yana 6 mahallesinde sokağa çıkma yasağı süren ve PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlarınr sürdüğü Sur İlçesi'nde yaşanan çatışmalar sırasında yaralı ve hastaların alınmasında kullanılacak zırhlı ambulans bugün hizmete sokuldu. Camları kurşun geçirmez, 5.5 ton ağırlığında ve 450 bin TL'ye malolan ambulansla birlikte normal 10 ambulans daha hizmete alındı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Mehmet Sait Avar, "Bakanlığımız zırhlı ambulansımızı özellikle Sur İlçesi'ndeki silahlı çatışmalardan dolayı ilimize gönderdi. Zırhlı ambulans yaklaşık 5,5 ton ağırlığında ve her tarafı, camları dahi olmak üzere zırhla kaplanmış durumda. Bununla biz çatışma bölgesinde vaka alma hızımızı arttırmış olacağız. Bu zırhlı ambulans çatışmanın olduğu bölgede hastaları veya medikal tedavi görmesi gereken insanlarımızı alacak ve başka bir ambulansa nakledip, oradan da yerinde müdahale edip veya hastaneye gönderilecek" dedi.

AMBULANS GÖRÜLDÜĞÜ HALDE ATEŞ EDİLİYOR

Personelin can güvenliği sorunu yaşadığını söyleyen Dr. Avar, "Can güvenliği sorunu yaşıyoruz. Şu anda çatışma bölgesinde 6 ambulansımız hazır bekletiliyor, 7 gün 24 saat şeklinde. Eğer o anda çatışma yoksa ve güvenlik teyidi alınmışsa vakalara ulaşıp alıyoruz ama bazen maalesef ambulans görüldüğü halde silahlı çatışmaya devam ediliyor. Hendek kazanlar ambulansı gördüğü halde silah sıkmaya devam ediyorlar. Bu da tabii personelimize tereddüt oluşturuyor o alana girme konusunda. Bu da vaka alımlarımızı geciktiriyor" dedi.
Sur bölgesinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda bir dizi adım attıklarını ifade eden Dr. Avar, "Biz o alanda çalışma koşullarını iyileştirme konusunda çadırlarımızı kurduk, ısıtıcılarımızı, sobalarımızı gönderdik. Her gün 3 öğün yemek servisi yapıyoruz personelimize, bundan dolayı personelimizin görevden çekilme, görevi kabul etmeme herhangi bir bildirimi olmadı. Tamamen özveri ile cansiperane görevlerini yerine getiriyorlar. Hem çatışma bölgesi hem de zaman zaman yaşanan toplumsal olaylardan dolayı şimdiye kadar 10 civarında ambulansımız gerek kurşun isabet etmesi, gerek alıkonulması, gerekse de taşlanması sebebiyle zarar gördü" dedi.
Son Güncelleme: 25.02.2016 18:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.