Terörizm, 32 ülkenin katılımıyla masaya yatırılacak

06 Aralık 2012 Perşembe 13:40
Terörizm, 32 ülkenin katılımıyla masaya yatırılacak






ANKARA (CİHAN)- Dünya ülkelerinin sorunlarının başında gelen terörizm, 32 ülkenin katılımıyla Türkiye'de ele alınacak. 'Sınıraşan Organize ve Kaçakçılık Suçlarında Yeni Trendler' temasıyla 4. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu (UTSAS 2012) Antalya'da düzenlenecek.

Polis Akademisi Başkanlığı Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından düzenlenen UTSAS 2012 Sempozyumu, 7-9 Aralık 2012 tarihleri arasında, Belek'te bulunan Spice Hotel'de düzenlenecek.

Sempozyum; 32 ülke, 8 uluslararası kuruluş, 20 ulusal kamu kurum kuruluşundan, çeşitli üniversiteler ile araştırma merkezlerinden 400 akademisyen, uygulayıcı ve uzmanın katılımıyla gerçekleştirilecek. Sempozyumda 9 oturumda toplam 45 sunum yapılacak.

Sınıraşan Suçlarda Örgütsel Stratejiler ve Yansımaları, Bölgesel Sosyo Politik Gelişmeler ve Güvenlik, Örgütlü Suçlar ve Mücadele Yöntemleri, Büyüyen Tehdit: Bilişim Suçları, Sınıraşan Bir Suç Olarak Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı, Terör Eylemlerine Analitik Yaklaşımlar, Kaçakçılıkta Güncel Konular ve Mücadele Yöntemleri, Şiddete Varan Aşırıcılık: Radikalleşme Sürecine Ampirik Yaklaşımlar konuları ele alınacak.

Sempozyumun düzenlenmesinde, alanda çalışan uygulayıcılarla akademisyenlerin bir araya gelerek, bilimsel yöntemler ışığında, terörizm ve sınıraşan suçlarla mücadele alanında ortak çalışmalara zemin hazırlanması ve teoriyle pratik arasında birlikteliğin geliştirilmesi amaçlanıyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.