THY pilotlarını kaçıranlar Polat Alemdar hayranı çıktı

Lübnan'da iki Türk pilotunu kaçıran grupların Kurtlar Vadisi dizisi ve Polat Alemdar hayranı olduğu ortaya çıktı...

21 Ekim 2013 Pazartesi 03:08
THY pilotlarını kaçıranlar Polat Alemdar hayranı çıktı






 


Lübnan'da kaçırılan Türk pilotları ile ilgili detaylar ortaya çıkmayı başladı. Türk pilotları kaçıran Lübnanlı Arapların, Polat Alemdar hayranı olduğu ortaya çıktı. Pilotları şiir arapların "Alemdar" diyerek selamladığı, uğurlarken de duygu dolu anlar yaşandığı bildiriliyor.


Bu söz Lübnan’da kaçırıldıktan sonra önceki gün serbest bırakılan THY pilotlarına ait… Filmlere konu olacak 71 günlük esaretin ardından Murat Akpınar ile Murat Ağca yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

Kaptan pilot Murat Akpınar özgürlüğün ilk gününde evinde basın toplantısı düzenledi. Eşi Dilek ve çocukları 4 yaşındaki Murat, 11 yaşındaki Mert ve 17 yaşındaki Boğaç ile geçiren kaptan pilot Murat Akpınar 72 günlük serüveni şöyle özetledi:

- Bizi kaçırdıkları gün yaşananlar Amerikan filmlerini aratmadı. Bunun için 45 gün prova yaptıklarını söylediler.

KENDİMİZE KURAL KOYDUK

- Kendimize  ‘Hayatta kalacağız’, ‘Sağlığımızı koruyacağız’, ‘Mental sağlığımızı koruyacağız’ ve ‘Bu 3 kuraldan vazgeçmeyeceğiz’ diye 4 kural koyduk. En kutsal varlığı babalarıydı. Bizi kaçıranlardan birisi ‘Aslanlar yalnız yaşar ve kendi vatanında ölür’ demişti.

- Bir süre sonra aile gibi olduk. Uğurlarken 75 yaşındaki biri elime sarılıp öptü. Yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi.

‘MURAT ALEMDAR’ DEDİLER

- Bizi iki Murat Alemdar diye çağırdılar. Polat Alemdar orada Murat alemdar olarak biliniyormuş. O köye iki Murat’ın heykelini dikecekler. Buna eminim.
BAKANIMIZIN EŞİ TELEFONDA AĞLADI'

Serbest bırakılan THY pilotlarından Murat Ağca eşi Nur, 2 yaşındaki kızı İdil ve 3 aylık oğlu Uras ile evinde geçirdiği ilk gecenin sabahında gazetecilere yaşananları anlattı. “Bizim için bundan sonra bayram” diyen Ağca, uçmayı çok özlediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın kendileriyle çok yakından ilgilendiklerini belirten Ağca, şöyle dedi:

- Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu’nun her gün aradığını biliyoruz. Eşi, eşimi aradı. Telefonda insani duygularla ağladı. Eşime bakanımızın uyumadığını, bizi düşündüğünü söyledi. Başbakanımızın geleceğini bilmiyorduk. Görünce büyük sürpriz oldu çok mutlu olduk.

‘BURAYA KADARMIŞ’ DEDİM

- Kötü muamele ve şiddet görmedik ancak ilk 15 gün 3 günde bir ev değiştirdik. İlk yere yatırdıklarında her şey film şeridi gibi gözümün önünden geçti. ‘Buraya kadarmış’ dedim. O an beni öldüreceklerini düşündüm. Ama ertesi gün bize zarar veremeyeceklerini gördük.   

9 ADAĞIM DAHA VAR

Akpınar açıklamalarının ardından kurban kesti. Başka adaklarının da olduğunu söyleyerek “Benim 9 adağım daha var. Onları da keseceğim. Onlar biliyor sahiplerini”  dedi.
 
İŞTE BÖYLE KAÇIRILMIŞLAR

Murat Ağca kaçırma anını da anlattı:

- Otele transferi sağlayacak olan araca bindik. Bir, bir buçuk dakika yol aldıktan sonra araç hızlı bir fren yaptı.
- Dışarıda ellerinde kalaşnikoflar olan onlarca insan gördüm. Yüzleri siyah maskeliydi. Arapça bağırıyorlardı.
- Şoförün kafasına silah dayadılar. Kaptanımız ateş etmeyin diye bağırdı. Kaptanı götürdüler. Arkasından beni...
- Ellerinde 10 bin voltluk şok aletleri vardı. Eğer ki biz orada direnç göstermiş olsak muhtemelen o şok aletlerini kullanarak bizleri çıkaracaklardı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.