THY'de 'kayısı ikramlı' uçuşlar bugün başladı

06 Aralık 2012 Perşembe 16:06
THY'de 'kayısı ikramlı' uçuşlar bugün başladı






MALATYA (CİHAN)- 94 ülkede 204 noktaya uçarak yılda 30 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları (THY) tüm uçuşlarında bugünden itibaren kayısı ikram etmeye başladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, THY'nin tüm uçuşlarında kuru kayısı ikram edilmeye başlandığını söyledi. Malatya ile ile özdeşleşen kayısının önemli bir ekonomik ürün olduğunu belirten Çalık, kentte 40 bin ailenin kayısı ile geçimini sağladığını, yılda 760 bin ton yaş kayısı üretildiğini, 315 bin ton kuru kayısının piyasaya sürüldüğünü ifade etti.

Kayısının tanıtımının yapılması amacıyla yakın zamanda THY ile yolculara kayısı ikram edilmesini öngören anlaşma yaptıklarını anlatan Çalık, THY günümüzde 94 ülkede 204 noktaya yılda 30 milyon yolcuyu taşıyor. THY'nin tüm uçuşlarında yolculara bugünden itibaren artık kuru kayısı ikram edilecek. Üzerinde Türkçe ve İngilizce olarak kayısının faydalarının yazılı olduğu ambalajda bir sarı, bir de gün kurusu kayısı olacak. THY'nin uçtuğu 204 noktaya kayısımız da uçacak. Herkes bu lezzeti tadacak. Ayrıca uluslararası uçuşlarda Malatya'nın güzellikleriyle ilgili tanıtım filmi izlenecek. Kayısının uçaklarda dağıtım masrafının yüzde 75´ini THY ve yüzde 25´ini de Malatya Pazarı isimli firma karşılayacak. diye konuştu.

Öznur Çalık, Böylece hem kayısımızın tüketimi artacak, nem de kayısının tanıtımı yapılmış olacaktır dedi.
Kayısının yararlarını da anlatan Çalık, Organik ve inorganik maddeler vasıtasıyla insan sağlığına olumlu etkilere sahip olan kayısı yüksek miktarda şeker, nişasta, protein, pektin, pektoz selüloz, organik maddeler, vitaminler, asitler, organik ve inorganik maddeler içeriyor. Kayısı minerallerden potasyum ve vitaminler yönünden çok zengindir. Vitamin A, vücudu ve organları saran epitel doku ve gözün sağlığı, kemiklerin ve dişlerin gelişimi ile sağlığı, endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. 200-250 gram kayısı diyeti yeteri kadar yağ içeriyorsa günlük A vitamini tüketiminin bir bölü üçünü karşılayabiliyor. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.