Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro yüzde 5,6 arttı

07 Aralık 2012 Cuma 10:08
Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro yüzde 5,6 arttı






ANKARA (CİHAN)- Yılın üçüncü çeyreğinde ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro, yüzde 5,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılı 3. döneme ait Ticaret ve Hizmet Endeksleri'ni açıkladı. Üç Aylık Ticaret ve Hizmet Ciro Endeksi 2012 yılı III. döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,6, bir önceki döneme göre yüzde 3,6 oranında arttı. Ticaret ve Hizmet sektörlerinde istihdam ise yüzde 2,9 arttı.

Ticaret ve Hizmet İstihdam Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9, bir önceki döneme göre yüzde 0,6 oranında arttı. Ticaret ve Hizmet sektörlerinde çalışılan saat yüzde 3,1 arttı. Ticaret ve Hizmet Çalışılan Saat Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1, bir önceki döneme göre yüzde 0,2 oranında arttı. Ticaret ve Hizmet sektörlerinde brüt ücret-maaş yüzde 16,9 arttı. Ticaret ve Hizmet Brüt Ücret-Maaş Endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,9, bir önceki döneme göre yüzde 4,7 oranında arttı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.