TMMOB'dan Yapı Denetim Yasası değişikliğine tepki

07 Aralık 2012 Cuma 17:53
TMMOB'dan Yapı Denetim Yasası değişikliğine tepki






SAMSUN (CİHAN)- TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tarık Tarhan, Torba Yasa Tasarısı içerisinde yer alan Yapı Denetim Yasası değişikliği ile oluşturulacak teknik müşavirliklere 'proje üretme ve yapı denetim yetkisi' verilmesine tepki gösterdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Samsun İl Koordinasyon Kurulu (İKK) yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısı ile Yapı Denetim Kanunu değişikliğini eleştirdi. Kurul adına açıklama yapan TMMOB İKK Sekreteri Tarık Tarhan, Yapılmak istenen değişiklikle, öngörülen teknik müşavirlik kuruluşlarına; hem proje müellifi olarak her türlü etüt ve proje üretme yetkisi, hem de yapı denetim yetkisi verilmektedir. Bu durum, sistemin dışında iş yapan mühendislik ve mimarlık etüt-proje bürolarının kapılarına kilit vurmasına yol açacak, binlerce mimar ve mühendis bu müşavirlik kuruluşlarının kapılarında iş arar konuma düşürülecektir. dedi.

İL ODALARI OLUŞTURULACAK

Yasal düzenleme ile aynı meslektaş mühendislerin birbiri ile rekabet eder duruma düşeceğini söyleyen Tarhan, Kurulması düşünülen il odalarının iktisadi teşekkül kurarak piyasaya hizmet vermeleri sağlanacak, odalar meslektaşları ile aynı konuda ticari amaçlı hizmet üreterek onlarla rekabet eden bir konuma dönüştürülecektir. Büroların ve serbest çalışan meslektaşlarımızın il odalarınca sertifikalandırılması ve odaların piyasaya hizmet üretmesinin oda asli gelirlerinden sayılması sonucuyla da, her biri ayrı ticari kuruluşlar haline getirilen il odaları rant ve rekabet temelli yerel yapılara dönüştürülmüş olacaktır. diye konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.