Topbaş, UCLG Başkanlığı'na yeniden aday

07 Aralık 2012 Cuma 14:25
Topbaş, UCLG Başkanlığı'na yeniden aday






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin (UCLG) 2013 yılında yapılacak genel kurulunda başkanlığa yeniden aday olduğunu açıkladı.

20 Kasım 2010'da UCLG (United Cities and Local Governments) Dünya Başkanlığı'na seçilen Topbaş, Senegal´in başkenti Dakar´da dün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı´nda göreve yeniden aday olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Topbaş, UCLG Başkanlığı'nın önemli bir görev olduğunu belirterek, Sayın Başbakanımızın liderliğinde Türkiye'nin yükselen itibarı sayesinde uluslararası platformlarda güç kazanıyoruz. 2010'da UCLG Genel Kurulu'nda başkanlık seçimini kazandık ve şimdi yeniden adaylığımızı ilan ediyoruz. Türkiye'nin ve İstanbul'un tüm küresel platformlarda söz sahibi olması tesadüf değil bir doğal sonuç olarak değerlendirilmeli dedi.

KENT DİPLOMASİSİ İSTANBUL'U ZİRVEYE TAŞIYOR

Dünya Başkanlığı süresince UCLG'nin küresel sorunlara çözüm üretme noktasında aktif rol oynamasını sağlayan Topbaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban-Ki Moon'un danışma kurulu niteliğindeki seçkin kişiler üst düzey panelistleri arasında da yer alıyor. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı'nı da sürdüren Kadir Topbaş´ın başkanlığı döneminde UCLG, BM'nin Binyıl Kalkınma Hedefleri kapsamında Afrika başta olmak üzere dünyanın temel ihtiyaçlara erişemeyen şehirlerinin sözcülüğünü yaptı. Su ve yiyecek gibi temel sorunlarla boğuşan şehirlerin sorunları UCLG'nin çalışmalarıyla dünya gündemine taşındı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.