Toroslar'da öğrencilere Çanakkale Zaferi anlatıldı

07 Aralık 2012 Cuma 16:28
Toroslar'da öğrencilere Çanakkale Zaferi anlatıldı






MERSİN (CİHAN)- Mersin'in Toroslar Belediyesi tarafından ilçelerdeki bazı okullarda `Çanakkale Zaferi´ konulu bir konferans düzenlendi.

İlçedeki 5 ilköğretim okulunda gerçekleştirilen konferansta, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşlarını katılımcılara sinevizyon eşliğinde zengin bir görsellikle anlattı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da katılarak, öğrencilerle birlikte sunumu izledi. Anlatımı ve materyalleri ile öğrencilerin kısa sürede dikkatini çeken Araştırmacı Rehber Ali Murat Kalegil, Çanakkale Savaşı'nın kolay kazanılmadığını, savaş sırasında büyük zorluklarla mücadele verildiğini vurguladı.

Kalegil'in vatanın bütünlüğü için canı pahasına savaşan ecdadın savaş döneminde yaşadığı zorlukların anlatılması sırasında ise duygulu anlar yaşandı.

Konferansın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hami Tuna, vatanı uğruna canını feda etmiş şehitleri anmak ve milletleri millet yapan tarih şuurunu gelecek kuşaklara aktarmak adına bu tür etkinliklere önem verdiklerini söyledi.

Çanakkale Destanı, dünyada eşi benzeri olmayan, Atalarımızın yazmış olduğu bir destandır diyen Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak rutin hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veriyoruz. Çalışma yol haritamızda gençliği her zaman ön planda tutuyoruz. Bu ülkeyi idare edecek olan ve bize emanet edilen bu toprakları, Cumhuriyeti bizlerden alıp yine ilelebet payidar bırakacak olan siz gençlersiniz. Bölgemizdeki gençlerin bilgi çağını en iyi şekilde kullanmalarına vesile oluyoruz ve bizi millet yapan değerleri içinde özümseyen; dilini, bayrağını, vatanını, tarih şuurunu, milli kültürünü, maneviyatını bilen ve o uğurda asla taviz vermeyen bir gençlik olarak hazırlamak da istiyoruz. şeklinde konuştu.

Okul müdürleri ise eğitim kurumlarında böyle bir program düzenleyerek, öğrencilere tarihi değerlerin aktarılmasına katkı sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna´ya ve konferansı veren Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Alan Kılavuzları Derneği Rehberi Ali Murat Kalegil´e teşekkür etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.