Trabzon'da şampiyonluk yürüyüşü

11 Temmuz 2011 Pazartesi 00:04
Trabzon'da şampiyonluk yürüyüşü







T

Trabzon'da toplanan bir grup Trabzonspor taraftarı, soruşturma kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin şikeye karıştığını öne sürerek, şampiyonluğun kendilerine verilmesi amacıyla yürüyüş yaptı.

Yıldırım'ın, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen futboldaki şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde tutuklanmasının ardından takımlarına destek vermek için kent merkezindeki Atapark'ta toplanan Fırtına Gençlik Taraftar Grubu mensubu bir grup bordo-mavili taraftar, Meydan semtine doğru yürüyüşe geçti.

Trabzonspor'un renklerini taşıyan bordo-mavi bir bayrak açarak, ıslıklar eşliğinde yürüyen ve ''Para, şike işte Fener işte'', ''Trabzon uyuma takımına sahip çık'', ''Şampiyonluk hakkımız, söke söke alırız'', ''Şampiyonluk bizim, kupa bizim'' şeklinde sloganlar attı.

Taraftarlar, sloganlar eşliğinde Meydan semtine ulaşıp bir süre daha takımları lehine, Fenerbahçe ile Yıldırım aleyhine tezahüratlarda bulunmalarının ardından dağıldı.

Taraftar Grubu Başkanı Serkan Kalkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe'nin şikeye karıştığını belirterek, şampiyonluğun Trabzonspor'a verilmesini istedi.

Polislerce trafiği aksatmamaları konusunda zaman zaman uyarılan grubun yürüyüşü nedeniyle Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ''Çevik Kuvvet'' ekiplerince de çevrede önlem alındı.

İSTANBUL'DA GERGİNLİK...

Bu arada Aziz Yıldırım'a destek vermek isteyen Fenerbahçeli taraftarlar ile, Trabzonsporlu taraftarlar adliye önünde kargaşa çıkardı.Polis her iki grubu da dağıttı..


Trabzonspor'dan şike açıklaması
Trabzonspor Kulübü yaptığı açıklamada, ''Başta taraftarlarımız olmak üzere tüm kesimlerin toplumun tansiyonunu daha da yükseltecek eylem ve söylemlerden kaçınmaları, süreci sakinlikle değerlendirmeleri gerekmektedir'' dedi.

Bordo-mavili kulübün resimi internet sitesinde 'Kamuoyuna Uyarı' başlığı altında yapılan açıklamada, yaklaşık 1 haftalık süre içerisinde ülke gündemini meşgul eden futbola yönelik hukuki sürecin, Trabzonspor kulübü tarafından da büyük bir ilgi ve dikkatle takip edildiği vurgulandı.

Açıklamada, adalet sisteminin sırasıyla emniyet, savcılık ve mahkeme boyutunda cereyan eden gelişmeler, sonuçları itibariyle üzerinde yorum yapılamayacak kadar hassas bir içerikte sürdüğü kaydedilerek, şunlar belirtildi:

''Bu gerçekler ışığında, camiamızın bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de sağduyu ve sükunetini koruması büyük önem taşımaktadır. Böylelikle, başta taraftarlarımız olmak üzere tüm kesimlerin toplumun tansiyonunu daha da yükseltecek eylem ve söylemlerden kaçınmaları, süreci sakinlikle değerlendirmeleri gerekmektedir. Aksi halde sergilenecek davranışların camiamıza ve toplumsal huzurumuza hiçbir faydası dokunmayacağı gerçeğinden hareketle, konuya gereken duyarlılığın gösterileceğine inanıyor, saygılar sunuyoruz.''

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.