Tren kazasından sorumlu tutulan şirket: Orayı biz yapmadık

Türkiye'yi yasa boğan Çorlu'daki tren kazasına adı karışan şirket iddiaları yalanladı. Bu arada kazada can verenlerin isimleri de açıklandı.

09 Temmuz 2018 Pazartesi 21:38
Tren kazasından sorumlu tutulan şirket: Orayı biz yapmadık






Tren kazasından sorumlu tutulan şirket: Orayı biz yapmadık


Türkiye'yi yasa boğan Tekirdağ'daki kazanın ardından, sosyal medyada hedef haline getirilen şirket iddiaları sert bir dille yalanladı. Bu arada Çorlu'da dün saat 17.00 sıralarında yolcu tren kazası yaşandı. İlk belirlemelere göre 10 olan ölü sayısı, bu sabah itibarıyla 24'e yükseldi; yaralı sayısı ise 124 olarak açıklandı. Son durumun aktarıldığı bu sabahki basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söyledi. 2 makinist ifadeleri alınmak üzere savcılığa çağrıldı. Kazada ölenlerin kimlikleri de belli oldu.


Edirne'nin Uzunköprü ilçesi belediyesi, sosyal medya hesabından ölenlerin isimlerini açıkladı. Listeye göre ölenlerin 12'si Uzunköprü, 2'si Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesi, 4'ü Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi, 3'ü Tekirdağ'ın Muratlı ilçesi ve 2'si İstanbul nüfuslarına kayıtlı.


Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:

Ersen Gül, Serhat Şahin, Melek Tuna, Ayşe Başaran, Ergün Kerpiç, Hakan Sel, Oğuz Arda Sel, Özge Nur Dikmen, Gülce Dikmen, Sena Köse, İrfan Kurt, Mavinur Tiflizden, Bahar Koçman, Yağmur Laçin, Özcan Cesur, Derya Kurtuluş, Beren Kurtuluş, Emel Duman, Bihter Bilgin, Ömer Alperen Can, Seyfi Ergül, Zübeyde Seven, Gani Kartal ve Rubize Kartal.

Unitek İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'den Çorlu'da Yaşanan Tren Kazası Hakkında Açıklama

Tekirdağ Çorlu ilçesi Balaban mevkiinde 8 Temmuz Pazar günü meydana gelen ve 24 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan elim tren kazası hakkında Unitek İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ. adına Avukat Kerim Altıntaş tarafından yazılı bir açıklama gerçekleştirildi. İnternet haber siteleri ve sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin yapılan açıklamada Av.Kerim Altıntaş, şu hususlara dikkat çekti:

Tekirdağ Çorlu ilçesi Balaban mevkiinde 8 Temmuz Pazar günü meydana gelen ve 24 vatandaşımızın ölümü ile sonuçlanan elim tren kazasında, Unitek İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sorumlu olduğuna dair internet sitelerinde ve sosyal medyada yayılan haberleri büyük şaşkınlık ve derin bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.

Öncelikle, müvekkil şirketin meydana gelen kaza ile hiçbir ilgisinin bulunmadığının ve çeşitli internet haber siteleri ve sosyal medya üzerinden yayınlanan haberlerin gerçek dışı olduğunun altını çizmek isteriz.

Konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak adına, detaylı bilgi vermenin elzem olduğu kanaatindeyiz. "Sirkeci Uzunköprü" olarak adlandırılan hat 272 Km uzunluğundadır. Müvekkil şirketin almış olduğu ihale aynı hat üzerinde fakat kaza mahallinden oldukça uzaktır. Müvekkil, "Sirkeci Uzunköprü Hattı Halkalı Çerkezköy İstasyonları KM:38+000-56+000 ve Km74+0000-96-000 Altyapı İyileştirmesi İkmal İnşaatı kapsamında;Ispartakule istasyonu(Km:38+000) ve Ömerli istasyonu(Km:56+000) arasında, Kabakça İstasyonu (Km:74+000) ve Sinekli İstasyonu(Km:96+000) arasında ve Sinekli İstasyonu (Km:96+000) ve Çerkezköy istasyonu (Km:110+000) arası bölgelerde çalışmalarını tamamlamıştır.

8 Temmuz Pazar günü yaşanan kazanın olduğu bölge "Sirkeci- Uzunköprü" hattının Balaban-Çorlu arası mevkiinde yer almakta olup kaza ise yaklaşık olarak 162. Kilometrede gerçekleşmiştir. Kaza mahalli ise müvekkil şirketin çalışma yapmış olduğu bölgeye yaklaşık 50 kilometre uzaklıktadır.

Unitek İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin meydana gelen elim kaza ile ilgili herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığını, müvekkil üzerinden internet haber siteleri ve sosyal medyada gerçekleştirilen karalama kampanyalarının, asılsız olduğunu ve bu haberlere itibar edilmemesi gerektiğini bu vesile ile bir kez daha vurgulamak isteriz. Müvekkil üzerinden asılsız iddiaları ortaya atanlar hakkında da hukuki işlemlerin en kısa sürede başlatılacağını kamuoyuna saygı ile duyurur, kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Av.Kerim ALTINTAŞ

Anahtar Kelimeler:
Tren Kazası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.