TSE'den kimler görevden alındı: TSE'den açıklama var

TSE'de aralarında çok sayıda müdür ve üst düzey yöneticinin de bulunduğu 80 kişinin görevden alındığı haberlerine jet yalanlama.

29 Mayıs 2015 Cuma 08:56
TSE'den kimler görevden alındı: TSE'den açıklama var






TSE'den jet yalanlama: 80 yönetici görevden alınmadı


Dün akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşen aralarında müdür ve üst düzey yöneticilerin de buluhduğu 80 kişinin görevden alındığı iddialarına TSE'den açıklama geldi. Kurum TSE'de değişik birimlerde yönetici olarak 126 kişinin bulunduğu belirtilerek haberlerin gerçek dışı olduğu duyuruldu.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), basında yer alan TSE'de 80 kişinin görevden alındığına dair haberlerle ilgili açıklama yaptı.

TSE'den yapılan açıklamada, "28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren bazı basın yayın organlarında, Enstitümüzde aralarında Genel Sekreterin ve müdürlerin de bulunduğu 80 yöneticinin görevden alındığına dair asılsız iddia ve haberlere yer verildiği görülmüştür" denildi.

Bazı personellerin sağlık, ailevi ve kişisel gerekçelerle ayrılma talebinde bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Enstitümüzde değişik kademelerde yönetici olarak 175 personel görev yapmakta olup bu personelden bazıları sağlık, ailevi ve kişisel gerekçelerini öne sürerek ayrılma talebinde bulunmuşlardır. Bazı personelin de çalışma prensipleri ve liyakatlarının Enstitümüzün yeni dönem politikalarıyla uyuşmadığının görülmesi üzerine, özlük hakları da korunarak Enstitümüz politikalarına uygun, sorumluluk alacak çalışma arkadaşlarımızla görev değişimi gerçekleştirilmiştir.

Bu gerekçelerle yapılan görev değişiklikleri basın yayın organlarında belirtildiği gibi 80 personel olmayıp toplamda 26 personelin yukarıda yer alan değişik gerekçelerle ve özlük hakları da korunarak yapılmıştır."

Son Güncelleme: 29.05.2015 08:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.