TSK 41 antipersonel mayının ele geçirildiğini duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri yaptığı açıklamada Şemdinli’de 41 adet antipersonel mayının ele geçirildiği duyurdu..

22 Eylül 2016 Perşembe 13:46
TSK 41 antipersonel mayının ele geçirildiğini duyurdu






Şemdinli Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı'na vatandaşlardan gelen ihbar üzerine güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. Ortaklar bölgesinin batısında arazide çalılar arasına gizlenmiş halde PKK'ya ait 41 adet 'Valmara 69' anti-personel mayını bulundu. Mayınların İtalyan yapımı olduğu bildirildi.

 Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari Şemdinli Ortaklar bölgesinde çalılar arasına gizlenmiş halde PKK’ya ait 41 adet anti-personel mayını bulunduğunu açıkladı.

Harekat kapsamında vatandaşlardan jandarma karakol komutanlığına gelen ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Şemdinli ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinin batısında arama yaptı. Aramalar sonucu bölücü terör örgütü üyelerince arazide çalılar arasına gizlenmiş 41 adet İtalyan yapımı Valmara 69 antipersonel mayını ele geçirildi. 

Antipersonel mayınları kara mayını sınıfı içerisinde, taşıtlara karşı kullanılan türün dışındaki insan hedeflerine karşı geliştirilmiş bir mayın çeşidi olma özelliği taşıyor. Parça tesirli mayınlar günümüzde genellikle sıçrayan mayın olarak adlandırılıyor. Genellikle öldürmemek üzere geliştirilen bu tür mayınlar yaralama amacı taşıyor.

Bölücü terör örgütü bu tür mayınları, yaralanan askerin başına birkaç kişinin daha toplanmasını ve böylece toplu hedef teşkil etmelerini sağlamak, operasyon yapan askerlerin yaralı arkadaşlarını görerek moral ve motivasyonlarını düşürmek için kullanıyor. Bu mayınlar zırhlı taşıtların özellikle tekerlek kısmına hasar vererek taşıtları iş göremez hale getirebiliyor.

 
Son Güncelleme: 22.09.2016 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.