TSK'da sözleşmeli askerler özlük hakları için mücadele ediyor

TSK'nın profesyonel orduya geçişinde en önemli unsur olarak görülen sözleşmeli erler, özlük haklarının iyileştirilmesi için harekete geçti.

06 Aralık 2016 Salı 13:54
TSK'da sözleşmeli askerler özlük hakları için mücadele ediyor






TSK'da sözleşmeli askerler özlük hakları için mücadele ediyor

TSK'da profesyonel ordunun en önemli unsuru olarak görülen sözleşmeli erler, özlük haklarının sağlanması için örğütlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) sözleşmeli görev yapan askerler, özlük haklarının verilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden seslerin duyurmak için kampanya başlattı. 'Sözleşmeli Erler, Profesyonel Ordu' adı altında açtıkları Facebook hesabından operasyon fotoğraflarını yayınlayan ve terörle mücadelede en etkin görevi aldıkarını belirten askerler, hazırlanan dilekçeyi de elektronik ortamda imzalıyor.
TSK'nın birçok biriminde çalışan, Doğu ve Güneydoğu'da özellikle terörle mücadelede etkin rol alan sözleşmeli erler özlük haklarını almak için sosyal medya üzerinden bir araya geldi. Açtıkları bir facebook hesabından isteklerini dile getiren askerler, TSK'nın imkanlarından yararlanmak istediklerini de yazdıkları dilekçede belirtiyor.

KİMLİK VE BEYLİK TABANCASI

Terörle mücadelenin yapıldığı bölgelerden operasyon fotoğrafları, şehit törenlerinin de paylaşıldığı hesapta, yayınlanan ve TBMM Dilekçe Komisyonu'na de verilen dilekçede şu bilgilere yer verildi:
"Sözleşmeli erlerin aile bütünlüğünün sağlanması ilkesi gereği emniyet ve asayişin el verdiği birliklerde mesai saati dışında evlerine gidebilme hakkı tanınmalıdır. Evli olan sözleşmeli erler aileleriyle neredeyse boşanma derecesine gelmekte, eve çıkma izni alamadıkları için çoğu kez mesleği bırakmak zorunda kalabilmektedirler. Sözleşmeli erlere, normal askerlik mükellefiyetini yapanlara verilenlerden ayrı olarak onurla taşıyacakları bir TSK kimlik kartı verilmelidir. Sözleşmeli erlere, sivilde can emniyetlerini sağlayabilmeleri için tabanca ve taşıma ruhsatı verilmelidir. Sözleşmeli erleri normal erlerden ayıran bir yaka işareti verilmelidir. Bu durum mesleki motivasyonu üst seviyeyede arttırıcı bir etki yaratacaktır. Bizi tanımlayan ifade sözleşmeli er değil uzman er olmalıdır. Evlilik ve doğum izni verilmelidir. Çocuk ve aile yardımından sözleşmeli erler de yararlanmalıdır. Sözleşmeli erlere sınırlı sayıda bile olsa görevde yükselme imkanı tanınmalıdır."

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.