TSK'dan son dakika açıklaması; 153 hedef vuruldu, kara birlikleri Afrin'de

PKK'lı teröristlerin Suriye yapılanmasına yönelik dün başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda ilk 18 saat içerisinde 153 hedef karadan ve havadan vurularak imha edildi. TSK'tan az önce yapılan açıklamada harekatın asıl hedefinin terörist yapılanma olduğunun altı çizildi. Bu arada TSK'nın kara unsurları da saat 11.05 itibariyle Afrin'e girdi.

21 Ocak 2018 Pazar 11:34
TSK'dan son dakika açıklaması; 153 hedef vuruldu, kara birlikleri Afrin'de






TSK'dan son dakika açıklaması; 153 hedef vuruldu


Terör örgütü PKK ile, örgütün Suriye'deki uzantılarına yönelik operasyon ikinci gününe girerken, Genelkurmay yaptığı son dakika açıklaması ile gece boyunca 153 hedefin vurulduğunu duyurdu..


TÜRK ASKERİ SINIRI GEÇTİ, KARA HAREKATI BAŞLADI
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda, Türk askerinin saat 11.05'te Kilis'in Gülbaba Mevkii'nden Suriye'ye geçerek kara harekatını başlattığını açıkladı. Başbakan Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi.
 

Son Dakika Afrin operasyonu, TSK tarafından yapılan son açıklamada şu bilgiler yer aldı;
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, “Zeytin Dalı Harekâtı” 20 Ocak 2018 saat 17:00'de başlatılmıştır.

Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.

Tespit edilen hedefler, kara ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz edilerek etkisiz hale getirilmeye devam edilmektedir. Bu kapsamda şu ana kadar PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütleri tarafından kullanılan sığınak, barınak, mühimmat deposu vb. 153 hedef ateş altına alınmış olup “Zeytin Dalı Harekâtı” planlandığı şekilde devam etmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

HAVA ÜSLERİNDE KIRMIZI ALARM


Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’e başlattığı “Zeytin Dalı Operasyonu” çerçevesinde çok sayıda F-16 savaş uçağının kalktığı Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssünde alarm durumunun birkaç gün önce turuncudan kırmızıya geçtiği öğrenildi. Üsse, Eskişehir, Balıkesir ve Merzifon’dan takviye olarak gönderilen F-16’lar, 24 saat göreve hazır bekliyor.

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssünde hareketlilik sürüyor. TSK’nın Afrin’e yönelik “Zeytin Dalı Operasyonu”nun başlamasıyla birlikte çok sayıda F-16 savaş uçağının kalkarak, kara birliklerinin gideceği güzergahtaki terörist unsurlarını vurup, yol açtığı 8’inci Ana Jet Üssü’nde alarm durumunun birkaç gün önce turuncudan kırmızıya geçtiği öğrenildi. Üsse, Eskişehir, Balıkesir ve Merzifon’dan da yaklaşık 30 F-16 savaş uçağının takviye olarak gönderildiği bildirildi. Hareketliliğin sürdüğü üste bulunan F-16’ların bazılarının mühimmatı yüklü ve 24 saat esasına göre hazır bekletildiği belirtildi.

TANKLAR AFRİN'E GİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında Hatay sınırından çok sayıda tank Afrin bölgesine ilerliyor.
Zeytin Dalı Harekatı'nın ikinci gününde, kara harekatına başlayan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) destek veren Türk tankları, sınırın sıfır noktasına sevk edildi.
Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı İncirli Mahallesi'ne gelen çok sayıda tank ve ZBT araçları sınırın diğer tarafına düzenlenecek olan kara harekatı için sınıra hareket etti.
Mahalle girişinde vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri ile karşılanan askeri birlikler tezahüratlar eşliğinde sınıra hareket etti. Askerler de kendilerini sevgi gösterisinde bulunan çocukları selamladı.
Bu arada, Hatay sınırında obüsler, terör hedeflerini de vuruyor. Hatay sınır hattındaki bazı köylerden de top sesleri duyuluyor.

Son Güncelleme: 21.01.2018 09:12
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Afrin Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.