TSK; Sincar'da 30 hedef vuruldu

Terör örgütü PKK'ya yönelik Irak topraklarında 180 KM derinlikte dün düzenlenen operasyonda 30 hedefin vurulduğu açıklandı. 

14 Aralık 2018 Cuma 10:43
TSK; Sincar'da 30 hedef vuruldu






TSK; Sincar'da 30 hedef vuruldu



Terör örgütü PKK'nın Irak sınırlarının en derin bölgelerinde kurduğu kamplara yönelik operasyonda 30 hedefin vurulduğu açıkladı. TSK'nın yaptığı açıklamaya göre hava harekatına 20 savaş uçağının katıldığı bildirildi. 

Bu arada operasyonu değerlendiren güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, TSK'nın Sincar ve Karacak Dağı'na yönelik düzenlediği hava operasyonunu değerlendirdi. Ağar, "Karacak (Karacuk) Dağı, Musul-Kerkük yolu üzerindedir. Başta Mahmur olmak üzere bölgeye tamamıyla hakim, stratejik bir konumdadır" ifadelerini kullandı. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün hava operasyonuyla vurduğu Suriye’deki Karacak Dağı harekâtı için “ Türkiye bu akınla ‘ilk defa’ Mahmur’da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir” dedi.

Irak'ın kuzeyinde son dakika gelişmesi yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyinde teröristlerce üs olarak kullanılan Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine hava harekâtı düzenlendi.


Karacak Dağı’nın, Irak’ta terör örgütü PKK’nın bulunduğu Mahmur Kampı’nın kuzeyinde yer aldığını belirterek, “Türkiye’ye 170-180 kilometre uzaktadır. Türkiye bu akınla ‘ilk defa’ Mahmur’da etki üretmiş, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar derine inmiştir. Karacak (Karacuk) Dağı, Musul-Kerkük yolu üzerindedir.  Başta Mahmur olmak üzere bölgeye tamamıyla hakim, stratejik bir konumdadır” dedi.


 

Son Güncelleme: 15.12.2018 04:41
Anahtar Kelimeler:
SincarKaracak Dağı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.