TSK'da Süleyman Şah alârmı

IŞİD’in Suriye’deki Türkiye toprağına saldıracağı haberlerinin medyada yer almasının ardından güvenlik önlemleri artırıldı. IŞİD saldırısına karşı topçu birlikleri sürekli hazır bekletiliyor.

01 Ekim 2014 Çarşamba 10:51
TSK'da Süleyman Şah alârmı






TSK'da Süleyman Şah alârmı

Terör tehdidi Türkiye sınırlarında artarken, IŞİD militanlarının Süleyman Şah Türbesi'ni çembere aldığı iddiası Türk Silahlı Kuvvetleri'ni harekete geçirdi. Türkiye Suriye Sınırı'na konuşlandırılan ağır toplar Süleyman Şah Türbesi'nin ulaşmala çalışan terör gruplarına doğru çevrildi. Muhtemel bir saldırı girişiminde Türk topçu birlikleri terör hedeflerini ağır obüslerle vuracak.


IŞİD’in, Suriye’nin Kürt bölgesi Kobani’ye yönelik saldırıları sürerken, dikkatler bir kez daha Türkiye’nin Suriye’deki toprağı niteliğini taşıyan Süleyman Şah Türbesi’ne odaklandı. Daha önce türbedeki askerlerin geri çekilmesi yönündeki tehditleri sosyal medyaya yansıyan ancak Türkiye’nin aldığı önlemler sonrasında geri adım atan IŞİD’in, türbeyi yeniden hedef aldığı iddia edildi. Ancak kaynaklar, IŞİD’in bölgeye yaklaştığını, yoğun güvenlik önlemlerinin ise uzunca bir süredir 24 saat esasına göre sürdürüldüğünü ifade etti.

TSK, türbede görevli personel sayısını bir süre önce artırarak, 50 civarında personel görevlendirdi. Personelin yarısı özel kuvvetler komutanlığına bağlı bordo berelilerden, diğer yarısı da uzman subay ve astsubaylardan oluşuyor. Sınırda da olası bir saldırı halinde türbenin bulunduğu bölgeye gidecek tüm birlikler teyakkuz halinde.

SINIR BİRLİKLERİNE MÜDAHALE YETKİSİ

Hangi birliğin, hangi görevi, hangi durumlarda yapacağı ayrıntılı olarak çok daha önce belirlendiğinden, birlikler bu planlamalar doğrultusunda göreve hazır bekliyor. Topçu birliklerinin de sürekli hazır beklediği ve topların her an atış yapabilecek şekilde bölgedeki stratejik noktalara kilitlendiği bildirildi.  TBMM’ye sunulan tezkerede de olası bir saldırı halinde türbeye askerin Suriye’ye girerek müdahale edebilmesine yönelik yetki talebinde bulunuldu. Tezkerenin gerekçesinde, “Uluslasrarası hukuk uyarınca Türk toprağı kabul edilen Süleyman Şah Saygı Karakolu’na dönük güvenlik riski de artmıştır” denildi.

Arınç: Çok yaklaştı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada “Evet, IŞİD militanlarının o bölgeye çok yaklaştığı söz konusudur. Ancak, orada askerlerimiz teçhizatlarıyla ve silahlarıyla birlikte bu Saygı Karakolu’ndaki görevlerine şu an itibariyle devam etmektedirler.”

Suruç’a 8 tabur asker gönderildi

Güvenlik güçleri, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırısının ardından Suruç ve çevresinde yaşanılan olaylarla ilgili de harekete geçti. Alınan bilgiye göre, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dünkü açıklamalarından hemen sonra Diyarbakır’dan 8 tabur bu bölgeye sevk edildi. Jandarma, özel harekat ve komando birliklerinden oluşan taburların olası bir provokasyon ve bölgede yaşanabilecek büyük olaylara karşı sevk edildiği ifade edildi. (KAYNAK MİLLİYET GAZETESİ)
Son Güncelleme: 01.10.2014 10:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.